Remekeltek a hazaiak a bajnoki futamokon

Több, mint hétszázan vettek részt a négy napos Balatonfüred Ultrafutó Fesztiválon (BUFF), amelynek programja a magyar bajnoki futamok mellett diákolimpiát és több nyílt versenyt is tartalmazott.

Horváth Gábor

A 48 órás ob női és férfi dobogósai Fotó: A szervezők

Futók szállták meg négy napra Balatonfüreden a Kisfaludy strand környékét. A kellemes időben a környéken sétálók azt láthatták, hogy egy kijelölt, 2,4 kilométer hosszú pályán körözgetnek a versenyzők kisebb, vagy nagyobb tempóban. A nézelődők közül sokaknak sejtelme sem volt, hogy néhány futó már 24, vagy akár 48 órája koptatja a cipőjét. Az ultrafutók – köztük az ország legjobbjai – több kategóriába is összemérték tudásukat: hat órás és 48 órás magyar bajnokságot is rendeztek Füreden a BUFF keretében.

Remekül szerepeltek a hazaiak, a 12 országos bajnoki éremből ötöt a Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC) versenyzői szereztek meg, emellett született egy tapolcai bronz is. A fürediek közül Bátor Péter bajnok lett, Sándor Róbert és Bujtásné Tóth Erzsébet a dobogó második fokára állhatott, Cinkotai Klára és Kárász László bronzérmet vehetett át. A tapolcai Szalkai Zsolt szintén harmadikként zárt.

A 48 órás ob női és férfi dobogósai Fotó: A szervezők

Ahogy említettük, az országos bajnokság mellett számos más futamot is tartalmazott a program: 12 órás, 24 órás, 50 kilométeres, 50 és 100 mérföldes, maraton, félmaraton, valamint nyolc kilométeres megmérettetéseken álltak rajthoz a futók.

A BUFF magyar bajnoki eredményei, hat órás ob, férfiak: 1. Bátor Péter (BAC), 2. Rebbenszki Gábor (PFB), 3. Kárász László (BAC). Nők 1. Csáki Enikő (FTC), 2. Kóródi Ágnes (MFSE), 3. Cinkotai Klára (BAC).

48 órás ob, férfiak: 1. Beda Szabolcs (ELTE), 2. Sándor Róbert (BAC), 3. Szalkai Zsolt (Tapolca VSE). Nők 1. Drabik Krisztina (MFSE), 2. Bujtásné Tóth Erzsébet (BAC), 3. Huszák Katalin (SZUFLA).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában