Székelyföldön versenyeztek

2021.10.28. 08:00

Az ajkai jégkorongozók több egyéni díjat is nyertek a tornahétvégén

Az ajkai jégkorongosok mind az öt mérkőzésüket megnyerték, így tornagyőztesek lettek a Kárpát-medencei Magyar Liga (KML) versenysorozat első tornahétvégéjén, amelynek az erdélyi Karcfalva adott otthont.

Tisler Anna

Az Ajkai Óriások kiválóan szerepeltek Erdélyben, a Kárpát-medencei Magyar Liga (KML) versenysorozat első tornahétvégéjén

Forrás: A szervezők

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia a Magyar Jégkorong Szövetséggel közösen hirdette meg a Kárpát-medencei Magyar Liga versenysorozatot még 2019 őszén. A célja az volt, hogy az U12-es és U14-es székelyföldi csapatok összemérhessék tudásukat a magyarországi egyesületek csapataival. A tornán a győri, az érdi és az ajkai egyesület mellett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia három együttese vett részt.

Az Ajkai Óriások Jégkorong SE először szerepelt Erdélyben ebben a versenysorozatban. A program szoros volt, pénteken és szombaton kettő-kettő, vasárnap délelőtt egy mérkőzést játszottak a gyerekek.

A szervezők egyéni díjakkal is jutalmazták a kiemelkedően teljesítő jégkorongozókat.

Az Ajkai Óriások kiválóan szerepeltek Erdélyben, a Kárpát-medencei Magyar Liga (KML) versenysorozat első tornahétvégéjén Fotó: A szervezők

Az Óriások csapata több egyéni díjat is elnyert, a torna legjobb csatára Kósa Bence, védője Faragó Luca lett, az ajkaiak legértékesebb játékosa díjat Pákai Bence kapta. Az U12-es csapatot Láday András és Faragó Gyula edzők készítették fel.

A KML sorozat keretében decemberben az ajkai egyesület U14-es korosztálya utazik Karcfalvára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában