labdarúgó megye I

2021.10.16. 07:00

Szomszédvári derbin csap össze a Palota és a Pét

A Péti MTE négyes, vagy a Várpalotai BSK kettes győzelmi szériája folytatódik vajon a hétvégén? Esetleg ikszelnek egymással a szomszédvári derbi résztvevői? Rátóton alsóházi rangadót rendeznek, az éllovas Úrkút a Kristályt fogadja. A kilencedik játéknap következik a foci megye I-ben.

Horváth Gábor

A tihanyiak az egyedüli százszázalékosok a megye I-es mezőnyben

Fotó: Penovác Károly/Napló

Úrkút SK (1.)–Ajka Kristály (9.): Az előző idényekben csúcsrangadó volt ez a párosítás, de a jelenlegi forma alapján egyértelműen az úrkútiaknak áll a zászló. Az éllovas még nem kapott ki, és továbbra sem tudta senki bevenni kapuját. A Kristály persze okozhat meglepetést, az ajkaiakban továbbra is megvan a potenciál, ezt mutatja, hogy három gyenge meccset követően a legutóbb kiütötték (7-1) a Magyarpolányt.

FC Zirc (5.)–Szentantalfa NVSE (14.): A két újonc legutóbb a megye II-ben találkozott. A Zirc indította jobban az idényt, nagyon szépen szerepelnek a bakonyiak, akik bárkivel felveszik a versenyt, ezt mutatja remek helyezésük is. Abból a szempontból a Szent­antalfa sem panaszkodhat, hogy lejátszott nyolc találkozójából négyszer pontot tudott szerezni, viszont az egy győzelem soványnak számít.

Devecser SE (10.)–Fűzfői AK (8.): Mindkét együttes magabiztosan nyert legutóbb, s mindössze két pont közöttük a különbség. Háromesélyes az összecsapás, igaz, hozzá kell tenni, hogy a Balaton-partiak idén még egyetlen egységet sem gyűjtöttek vendégként.

Várpalotai BSK (6.)–Péti MTE (3.): Hosszú idő után lehet ismét éles a szomszédvári derbi, hiszen mindkét csapat jól áll a tabellán. Különösen a pétiekre igaz ez, a PMTE az előző négy játéknapon egyaránt győztesen hagyta el a pályát. A VBSK rég nem szerepelt ilyen jól, a Bányász jelenleg két siker után áll, és hazai pályán próbálkozhat a sorozat meghosszabbításával.

Csetény SE (13.)–Sümeg VSE (7.): A Csetény kilencet, a Sümeg ötöt kapott legutóbbi ellenfelétől, azaz mindkét gárda szeretne javítani. Egyik oldalon a hazai környezet jelenthet előnyt, a másik oldalon az erősebb játékoskeret és a jobb forma. Meglátjuk, melyik lesz hangsúlyosabb.

Magyarpolány SE (12.)–Tihanyi FC (2.): Magabiztos herendi sikere óta valami megtört a Magyarpolánynál, amely nulla szerzett pont mellett összesen 19 gólt kapott az elmúlt három körben. Most sincs túl sok oka az optimizmusra a házigazdának, amelynek nem sok esélye van a mezőny egyetlen hibátlan csapata ellen. A címvédő Tihanyi FC nem minden találkozóját nyeri játszi könnyedséggel, olykor botladozik, de egyelőre senki sem tudott kifogni rajta.

A tihanyiak az egyedüli százszázalékosok a megye I-es mezőnyben Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonalmádi SE (11.)–TIAC VSE (4.): A TIAC-ot senki sem tudta még két vállra fektetni ebben a szezonban, míg a Balatonalmádi – tőle szokatlan módon – hét bajnokit követően már öt vereségnél áll. Az Almádi ugyanakkor eddig remekelt hazai környezetben, két meccset játszott otthon, és mindkét alkalommal 11-szer talált ellenfele hálójába. Ez bizakodásra adhat okot, ám a Tapolca jóval erősebb rivális, mint a Gyulafirátót vagy a Csetény. Ezt mutatja a megszerzett 16 pont és a mindössze három kapott gól.

Gyulafirátót SE (15.)–Herendi PSK (16.): Most vagy soha! – gondolhatják az alsóházi rangadó szereplői, hiszen a többi csapattal szemben eddig nem sok sansza volt a Rátótnak és a Herendnek sem. Igaz, a Gyulafirátót már nyert egy meccset (a Herend nyolc vereséggel áll), de az utóbbi hetekben komoly létszámproblémákkal kellett megküzdenie. Ha ez továbbra is fennáll, a herendiek vérszagot kaphatnak, ugyanakkor a házigazda biztosan foggal-körömmel küzd majd azért, hogy otthon tartsa a pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában