kézilabda NB I

2021.10.24. 19:14

Tisztes helytállás Szegeden

A második félidő elejéig rángatta az oroszlán bajszát a „kis” Veszprém a címvédő otthonában a férfi kézilabda NB I-ben. A vendégek 29 gólt lőttek a Szegednek.

Horváth Gábor

Fazekas Gergő hétszer volt eredményes Szegeden

Fotó: Penovác Károly/Napló

Szeged – Fejér-B.Á.L. Veszprém 38-29 (19-17)

Szeged, 1000 néző. V.: Kiu G., Kiu T. Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 1, TÖNNESEN 4, MARTINS 4, ifj. ROSTA M. 12, MACKOVSEK 4, Frimmel 3 (1). Csere: Mikler (kapus), Bodó 2, Radivojevics 2 (1), Garciandía 2, Blonz 3, Henigman, Radvánszki, Varga M. 1, Ludmán. Edző: Juan Carlos Pastor.

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Podoba – Tóth P., Széles 3, Bugyáki, VAJDA 6, FAZEKAS G. 7, Hári. Csere: Miklós (kapus), Somogyi 3, Szmetán P. 1, Éles B. 6, Kristóf 1, Seregi 1, Tóth Márton, Tóth J. 1. Edző: Tombor Csaba. Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hetesek: 3/2, ill. 1/0.

Remekül kezdett a vendégcsapat a bajnoki címvédő otthonában, bár a Szegedé volt az első gól, a veszprémiek Széles, Éles és Vajda találataival gyorsan fordítottak, öt perc elteltével pedig már 4-1-re vezettek.

Vajda lövése a kapufán csattant, a házigazda pedig Tönnesen és Martins góljaival zárkózott.

Ezután viszont megint a bakonyiak percei következtek, Podoba remekelt a kapuban, a támadások is jól mentek, Pastor mester 4-8-as állásnál időt kért.

Megrázta magát a Szeged, Mackovsek és Frimmel volt eredményes, 7-8.

Egyenlítenie viszont nem sikerült a Tisza-parti együttesnek. Egészen a 17. percig, akkor Garciandía alakította 10-10-re az állást. Nem sokkal később már a hazaiak vezettek, Sostaric vette be Podoba kapuját, 19. perc: 12-11. Úgy tűnt, el tud húzni a Szeged (25. perc: 16-12), ám a vendégekben még volt tartalék, főképp Fazekas Gergőt nem tudták tartani a Tisza-partiak, 17-16.

A szünetet jelző dudaszó előtt nem sokkal Rosta volt eredményes, így kétgólos hazai előnnyel ért véget a játékrész.

Fazekas Gergő hétszer volt eredményes Szegeden Fotó: Penovác Károly/Napló

A második félidő Fazekas találatával kezdődött, üldözte nagynevű, jóval esélyesebb vetélytársát a „kis” Veszprém. Vajda ki is egyenlített (33. perc: 19-19), ám a folytatásban megállt a vendégek támadójátéka, és a Szeged el tudott húzni, 44. perc: 28-20. Elkezdett nyílni az olló, tízre hízott a különbség, 51. perc: 33-23.

Innentől kezdve vendégszempontból csak az volt a kérdés, hogy mekkora vereség lesz a vége. Végül sikerült tíz találaton belül maradnia a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek, amely jól küzdött, és a második félidő elejéig szorossá tudta tenni a meccset.

Juan Carlos Pastor: – A mai meccsen lehetőséget adtunk azoknak, akik kevesebbet szoktak játszani. Az első félidőben nem volt meg a kellő stabilitás, illetve az utóbbi időben nagy problémánk, hogy az első játékrész végén sok gólt kapunk. A szünet után rutinos játékosaink segítségével sikerült javítanunk a jól felkészített Veszprém ellen.

Tombor Csaba: – Mi nem győzni jövünk Szegedre, persze voltak céljaink, amelyeket hellyel-közzel sikerült is megvalósítanunk. A játékosaim mindent megtettek, harcoltak, és 35 percig partiban is voltunk. Azt követően jött egy rövidzárlat, ami miatt aztán kialakult a nagyobb különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában