Több, mint háromszázan álltak rajthoz az idei Veszprém Félmaratonon

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Veszprém Félmaraton futóversenyt, amelyet két távon lehetett teljesíteni, egyéniben, párosban és váltóban.

Horváth Gábor

Fotós: PESTHY MARTON

Az bizton állítható, hogy a bakonyi megyeszékhely legszebb részein futhatnak azok, akik kipróbálják magukat a Veszprém Félmaratonon. Ez idén sem volt másképp, az útvonal részét képezte többek között a vár, illetve az alatta húzódó hangulatos utcácskák, a völgyhíd, a Szerelemsziget, a Pajtakert, valamint a résztvevők egy része érintette az egyetemi városrészt is a verseny során.

Burján Jenő főszervező lapunknak elmondta, hogy jól sikerült az idei megmérettetés, számos pozitív visszajelzést kaptak. Az indulói létszámnak nem tett jót, hogy az utóbbi időszakban – a koronavírus-járvány hatásai miatt – a futóversenyek időpontja, megszokott menetrendje alaposan felborult, de így is becsületes méretű mezőny gyűlt össze a Veszprém Félmaratonon.

Több, mint háromszázan álltak rajthoz. Az időjárással szerencsénk volt, csodálatos idő várta a futókat, akik 21 és 11 kilométert teljesítettek. Előbbi távot egyéniben, párosban és három-négy fős váltóban is le lehetett futni, utóbbi esetében egyéniben és párosban lehetett próbálkozni. Az útvonalakon nem változtattunk, az egyik váltópont helyszíne került át a Gizella és Szent István szobrokhoz – árulta el Burján Jenő, aki hozzátette, jövőre szeretnének visszatérni a verseny augusztusi időpontjához. Tavaly ugyanis abban, a nyári időszakban éjszakai futást rendeztek, ami több szempontból is bejött, például a közlekedési korlátozások miatt volt előnyös.

A szép, ugyanakkor a szintkülönbségek miatt kemény pályán remek időeredmények születtek. Lássuk, kik szerepeltek a legjobban!

Nagyszerű, napsütéses idő fogadta a 21 és 11 kilométeres futások résztvevőit
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Eredmények, 21 km, egyéni, férfiak: 1. Simon Gergely (Várpalota) 1:21:13, 2. Lengyel Kristóf (Budapest) 1:22:38, 3. Fonyó Sándor (Veszprém) 1:31:23. Nők: 1. Brassay Réka (Veszprém) 1:31:24, 2. Varga-Kövér Hajnalka (Veszprém) 1:36:35, 3. dr. Bellér Zsuzsanna (Veszprém) 1:40:50.

21 km, csapatváltó: 1. SVSE fiúk (Kubasi János, Felber Balázs, Kubasi János, Nick Márton) 1:16:29, 2. Szemán Team Boys, VEDAC (Fischer-Kovács Milán, Furda Botond, Mireider Gergő, Balogh Attila) 1:21:49, 3. Szemán Family, VEDAC (Szemán Kata, Szemán Kitti, Iker Natália, Szemán János) 1:26:13.

21 km, páros: 1. SVSE Isti és Patrik 1:12:06, 2. Poór Brigitta-Pintér András 1:22:53, 3. Babos Csaba-Gombos Róbert 1:30:21.

11 km, egyéni, férfiak: 1. Németh Gergő (Balatonfüred) 42:47, 2. Rózsa Gábor (Lengyel) 45:46, 3. Heblinger Ármin (Hárskút) 46:05. Nők: 1. Seligáné Wágenhoffer Judit (Lókút) 46:32, 2. Szekeres Mariann (Békéscsaba) 49:09, 3. Lennert Olgica (Veszprém) 49:19.

11 km, páros: 1. Oláh Richárd-Tóth Valentin 46:14, 2. Gaál Tamás-Gaál Kolos 48:02, 3. dr. Gyevnár Zsuzsanna-Schwarcz Péter 49:44.

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!