Mérő Dominika felnőtt bajnoki címet szerzett a hosszú távú ob-n

Szögligeten, az Aggteleki-karszt területén rendezték meg a tájékozódási futók hosszú távú országos bajnokságát, illetve pontbegyűjtő országos csapatbajnokságát.

Horváth Gábor

Mérő Dominika (piros felsőben a dobogó tetején) kiemelkedő eredményt ért el Szögligeten

Forrás: VHS/Németh Zsoltné Bors Melinda

A kétnapos megmérettetés pályáin jelentős szintkülönbségek mellett bokatörő kőmezők és sziklaalakzatok nehezítették a haladást. A magasabb ormokat helyenként mély töbrök váltották, fel-le mászásra vagy nagyobb kerülőre késztetve a futókat.

A második napon kicsit eltérő helyszínen sorakoztak fel a háromfős csapatok a pontbegyűjtő ob-ra.

Ebben a speciális versenyformában a mindenki számára kötelező, sorrendben érintendő pontokon túl szabadon választott pontokat is szét kell osztani. Ez nemcsak a futás, de már az előkészítés során is nagy figyelmet igényel, könnyen előfordulhat, hogy kimarad egy pont, és a csapat kiesik a versenyből.

A fizikai és mentális nehézségek ellenére a Veszprémi Honvéd SE (VHS) sportolói jól vették az akadályokat, ismét több éremmel és bajnoki ponttal gazdagították az egyesületet.

Közülük is kiemelkedik Mérő Dominika eredménye, aki egyéniben felnőtt bajnoki címet szerzett, és csapatával is első helyen végzett.

Mérő Dominika (piros felsőben a dobogó tetején) kiemelkedő eredményt ért el Szögligeten
Fotó: VHS/Németh Zsoltné Bors Melinda

Eredmények, bajnoki pontot érő helyezések, N16: 2. Máramarosi Rita, …5. Gaschler Emma. N20: 3. Lantai Boróka. N21: 1. Mérő Dominika. N50: 3. Németh Zsoltné Bors Melinda.

F16: 3. Bálint Gergő, …5. Barát Miklós. F20: 4. Bálint Benedek. F40: 6. Molnár Attila. F45: 6. Gaschler Gábor. F50: 4. Máramarosi István. F70: 1. Bacsó Attila, 2. Bikki Sándor.

Pontbegyűjtő csapat ob, N14: 8. Barát Jázmin, Gaschler Janka, Kovács Borbála. N16: 1. Engi Lilien, Gaschler Emma, Ódor Laura. N20: 1. Lantai Boróka, Máramarosi Rita, Mérő Dominika. N21: 9. Csizmadia Ágnes, Tóth Krisztina, Varsányi Kinga. N145: 4. Gaschler-Gyeviki Nóra, Kaszásné Boa Ágnes, Széplaki Erika.

F16: 3. Barát Miklós, Blaskó Benedek, Kovács Jeromos. F18: 4. Bálint Ádám, Bálint Gergő, Kovács Márk. F20: 3. Angyal Dániel, Bálint Benedek, Berzsenyi Bence. F125: 1. Molnár Zoltán, Tóth Attila, Vajda Zsolt. F205: 1. Bacsó Attila, Bikki Sándor, Horváth Tivadar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában