Nem volt szoros küzdelem

2021.11.29. 08:00

A Szeged biztosan fektette két vállra az ezúttal halovány BKSE-t

Elszenvedte szezonbeli második vereségét a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I.-ben, György László tanítványai szombaton Szegeden maradtak alul.

Horváth Gábor

A fürediek (a képen Bóka Bendegúz) nem tudták megnehezíteni a hazaiak dolgát

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Szeged–BKSE 41-32 (22-15) 

Szeged, 1200 néző. V.: Nagy F., Túróczy. Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 9 (4), Henigman, Rosta M. 8, Bodó 7, Martins 2, Blonz 4. Csere: Tönnesen 5, Gaber 1, Bombac 1, Frimmel 3, Mackovsek, Garciandia 1, Hegedűs. Edző: Juan Carlos Pastor. 

Balatonfüredi KSE: Andó – Rodriquez 4, Gosztovics, Németh B. 2, Topic 5, Szöllősi B. 10 (2), Bóka 1. Csere: Tóth Mihály (kapus), Kemény 2, Dénes, Brandt 2, Szűcs B. 3, Szmetán M. 2, Ág 1, Határ. Edző: György László. 

Kiállítások: 6, ill. 2 perc. 

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2. 

Az első öt percben jól tartotta magát a BKSE az éllovas és címvédő otthonában, ám 2-2 után sikeresen léptek meg a hazaiak, 8. perc: 5-2. Fokozatosan nőtt a különbség, a 18. percben 14-7-et mutatott az eredményjelző. 

A Szeged remekül gazdálkodott a megszerzett előnnyel, az első félidőt követően nyugodtan mehetett pihenőre a Bajnokok Ligájában is jeleskedő házigazda. 

Fordulás után sem tudott közelebb férkőzni a Tisza-partiakhoz a Füred, amelynek a védekezése nem állt össze, sok gólt kapott a csapat. A támadójáték és fiatalok teljesítménye viszont időnként biztató volt. 

Összességében könnyed szegedi siker született. A Balaton-partiak legközelebb szombaton játszanak, a Ferencvárost fogadják. 

Juan Carlos Pastor: – Dicséret illeti csapatunkat, mert a csütörtöki szkopjei Bajnokok Ligája-mérkőzés után negyvennyolc órával fölényesen nyert a remek idényt futó Balatonfüred ellen. Az első fél­időben sikerült kinyitnunk az ollót, a szünet után pedig kontrolláltuk a mérkőzést. 

György László: – Mérges vagyok, mert csupán felvillanásaink voltak. Eddig a stabilitás volt jellemző ránk, ezúttal viszont szétesett a védekezésünk. A következő hetekben több agresszivitást várok a játékosaimtól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában