Borgulya István legénysége hátrányból állt fel az agárdi bajnokin

A labdarúgó NB III nyugati csoport 17. fordulójában hosszú hetek eredménytelenségére tett pontot a Balatonfüred, hiszen 1-1-es döntetlent játszott a Gárdony otthonában.

Juhász-Léhi István

Szabó Bence szerezte a vendégek egyenlítő találatát

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Füred azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és igyekezett a szinte csak a védekezéssel foglalkozó hazaiakat a kapjuk elé szorítani. Ennek eredményeként a 18. percben Szalai a jobb oldalon került a hazai védelem mögé, beadását Szabó az 5-ösről senkitől sem zavartatva fejelte a kapus kezébe. Nagy helyzet volt. Szűk 10 perccel később ő javíthatott volna, ám újabb fejese elkerülte a kaput. A hazaiak el sem hagyták a térfelüket, leginkább a labdák felívelésére törekedtek, eredménytelenül.

A szünet után sem változott a játék képe, azonban a Gárdony vezetést szerzett. Történt, hogy egy füredi támadás végén Bartha még a kapust is kicselezte, egyedül vezette a kapura a labdát, majd 12 méterről a gólvonalon álló hazai védőbe lőtt. A kipattanóból gyors kontrával fordult a Gárdony a jobb oldalon, érkezett középen Wágner és az üres kapuba lőtt: 48. perc, 1-0. Ezt követően még inkább a játék tördelésére figyelt a vendéglátó.

Mégis jött az egyenlítés a 78. percben: egy bal oldali beadás után Csikós fejesét még nagy nehezen tisztázták a hazaiak, ám a kipattanóra Szabó csapott le, és 17 méterről, egy pattanás után a jobb felső sarokba bombázott, 1-1. Ezután még kiállítottak egy hazai játékost, a Füred pedig próbálkozott, azonban a foggal-körömmel védekező Gárdony ellen már nem változott az eredmény. A füredi küzdőszellemmel nem volt probléma, ám a helyzetkihasználással továbbra is hadilábon állnak a Balaton-partiak.

Szabó Bence szerezte a vendégek egyenlítő találatát
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Borgulya István: – Sajnos két pontot hagytunk Gárdonyban. A csapat jól küzdött, ám nagy kár a kimaradt helyzetekért.

Gárdony-Agárd–BFC 1-1 (0-0)

Agárd, 100 néző. V: Héra. Gárdony-Agárd Gyógyfürdő: Steer – Falusy, Emperger (Kökény, 71.), Gere, Földesi (Balogh, 85.), Wágner, Tajti (Király, 71.), Tóth, Koronczai, Szabó, Bika. Edző: Helm András. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Takács, Farkas, Csikós (Schillinger, 79.), Szalai, Markó, Róth (Miskei, 87.), Tetézi, Pécseli, Bartha, Szabó. Edző: Borgulya István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában