Labdarúgó NB II

2021.11.24. 20:19

FC Ajka: egy pont jött össze a hétközi bajnokin

Vezetést szerzett, de nem tudta megtartani előnyét az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben szerdán a fővárosban.

Horváth Gábor

Szarka Ákos (balra) ezúttal nem tudott a kapuba találni

Fotó: Penovác Károly/Napló

Budafok–FC Ajka 1-1 (0-0)

Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, 250 néző. V.: Takács. Budafoki MTE: Horváth A. – Margitics (Szalai D., 43.), Jagodics, Fótyik, Kotula (Kalmár O., 75.) – Filkor (Nándori, 75.), Soltész I. – Zuigeber (László D., 63.), Adorján K., Ihrig-Farkas (Papp M., 63.) – Kovács D. Edző: Csizmadia Csaba. FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger – Tajthy (Görgényi, 70.), Lehoczky, Tóth G. (Stoiacovici, 90.), Csizmadia Z., Gaál B. (Murka, a szünetben, Berzsenyi, 80.) – Szarka Á. (Dragóner, a szünetben). Edző: Kis Károly.

Rossz emlékű bajnoki után készülődhetett az újabb feladatra az FC Ajka, amely vasárnap úgy kapott ki a Soroksártól, hogy riválisa összesen háromszor jutott el a kapuig, egy utolsó percben lőtt góllal mégis 2-1-re nyert. A Budafok pedig gyenge formában várta a meccset, az előző idényben még NB I-es alakulat öt nyeretlen találkozót tudott maga mögött, igaz, az előző két körben nem kapott ki. A hazaiak a 15., a vendégek a 9. helyen álltak a tabellán a hétközi játéknap előtt.

Nem estek egymásnak a felek, az első negyed órában nem lehetett komolyabb lehetőséget feljegyezni. A 17. percben Adorján tekert kapura.

Az ajkaiaktól Gaál veszélyeztetett, majd Szarka fejelhetett közelről, pontatlanul. A folytatásban a Budafok távolabbról probálkozott, sikertelenül, majd a másik oldalon kis híján gól született. Szarka cselezett szépen a 38. percben, a védőket lerázta, Horváth András bravúrral védett.

Nem sok minden történt a második félidő elején, de aztán beindultak az események.

Az 58. percben vezetést szerzett az Ajka. Lehoczky beadására a csereként beállt Dragóner Filip érkezett középen és nyolc méterről a jobb alsóba fejelte a labdát, 0-1.

Gyorsan reagált a Budafok, amely a 61. percben majdnem egyenlített, de Kovács Dávid közeli lövését követően a játékszer a keresztlécről vágódott ki. Nagy helyzet maradt ki, mégsem kellett sokáig bánkódnia a házigazdának, amely hamarosan büntetőhöz jutott. Tajthynál látott kezezést a játékvezető. A megítélt 11-est Kovács Dávid végezte el, és a bal alsó sarokba helyezte a labdát, 65. perc: 1-1.

Néhány perccel később Dragóner találhatott volna be, de lövése kapu mellé ment. A 72. percben megint ő próbálkozott, ezúttal közelről nem sikerült újra vezetést szereznie csapatának. Az FC Ajka beszorította ellenfelét, de a hazaiaknak is akadt lehetőségük, a 74. percben László próbálkozásánál kellett résen lennie Horváth Dánielnek. Csizmadia igyekezett a másik oldalon kapu elé kerülni, a 89. percben pedig Kovács D. szabadrúgása okozott némi riadalmat vendégoldalon. Több találat viszont nem született, mindkét csapat egy ponttal gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában