kosárlabda

2021.11.08. 15:29

Győzelem és tapsvihar az NB I/ B piros csoportjában

Remek mérkőzést játszott a Veszprémi Kosárlabda Klub, amely az NB I/ B piros csoportjában a tabella második helyén álló Pécsi VSK-t fogadta és győzte le magabiztosan.

Gunther-Nyitrai Krisztina

A VKK egy igen erős riválist tudott két vállra fektetni Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Veszprémi Kosárlabda Klub–Pécsi VSK-Cargate 109-71 (30-11, 22-23, 31-16, 26-21)

Veszprém, 250 néző. V.: Varga-Záray, Jurák, Gaál. Veszprémi Kosárlabda Klub: Madár 28/21, Tóth 11, Szabó 11, Dukic 17/9, Glatz 10. Cserék: Gárdai, Horváth 19/12, Dancsecs 13/9. Edző: Martin Blaho. Pécsi VSK: Fülöp 2, Popadic 18, Farkas 2, Goldring 6, Kalmár 12. Cserék: Mándity 2, Bor 2, Hőgye 5, Gordán, Futó 8, Erdei 2, Armaghani 12/6. Edző: Andrija Ciric.

Jól kezdtek a hazaiak, Dukic és Madár találatai már a meccs elején 14 pontot értek, erre a pécsiek csak néggyel tudtak válaszolni, mesterük időt kért (14-4).

A Veszprém jó védekezésének és pontos kosarainak köszönhetően már majdnem húszra hízott a különbség, amikor a vendégek gyorsan begyűjtöttek öt egységet. A hazai csapat talán az idény legjobb negyedét produkálta a tűpontos kinti dobásokkal, és a látványos labdajátékkal (10. perc, 30-11).

A meccs első szünetében a U18-as Kiss Levente vehette át hónap legjobb utánpótlás játékosának járó díjat.

A második etap elején pontatlanul és nehézkesen játszott a VKK. A negyed második felére a hazai védekezés aztán megszilárdult, de támadásban nem voltak pontosak a bakonyiak.

A csendet Glatz és Horváth törte meg, majd Madár triplája után nőtt a különbség, 52-34-re vezetett az első félidőt követően a házigazda.

Térfélcsere után lépést tudott tartani a PVSK a bakonyiakkal, még letámadással is próbálkoztak a vendégek, ám ezt jól ki tudta passzolni a veszprémi gárda, amely könnyű kosarakat szerzett.

A VKK egy igen erős riválist tudott két vállra fektetni
Fotó: Penovác Károly/Napló

Szabó, majd Madár duplája után harminc pontos előnyben volt a VKK (28. perc: 78-48), és a hátralévő időben is a vendéglátók akarata érvényesült (83-50).

Az utolsó tíz percben remekeltek a hazaiak, Dancsecs három triplájára felugrott a kispad (34. perc: 94-54). A Pécs felzárkózott ugyan, ám Horváth újra betalált és a bakonyiak átlépték a száz pontot.

A Veszprém magabiztos győzelmet aratott a PVSK ellen.

Martin Blaho: – Gratulálok a játékosaimnak, mert tartották, amit megbeszéltünk. A meccs nagy részét kontrolláltuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában