Három pontot bukott az FC Ajka

Kezében tartotta a Soroksár elleni meccset a labdarúgó NB II 16. fordulójában az FC Ajka. A hazaiak vezetést szereztek és sok helyzetet dolgoztak ki, a vendégek váratlanul egyenlítettek, majd az utolsó percben a győztes gólt is megszerezték. A Soroksár három helyzetből ért el két találatot.

Horváth Gábor

20211121 Ajka bajnoki labdarúgó-mérkőzés NB II FC Ajka (fehér) - Soroksár SC (fekete) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

FC Ajka-Soroksár SC 1-2 (1-0)

Ajka. V.: Barna. FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger – Tajthy (Stoiacovici, 82.) – Csizmadia (Orosz, 82.), Lehoczky, Tóth G. (Kenderes, 82.), Gaál (Murka, 72.) – Szarka (Dragóner, 90.). Edző: Kis Károly. Soroksár SC: Varga Á. – Ternován, Gengeliczki (Valencsik, 82.), Csontos, Pászka – Haris, Hudák M. – Szerető (Kovác, a szünetben), Lőrinczy, Korozmán (Magyari, 66.) – Lovrencsics B. Edző: Lipcsei Péter.

A hazaiak várták jobb formában a meccset, az FC Ajka két siker után a kilencedik helyen állt, míg ellenfele a 15. pozícióban szerénykedett. A hazaiak azonban tisztában voltak vele, hogy a fővárosi csapat erejét nem mutatja reálisan a tabella, azaz kemény ütközetre kell készülni. A Veszprém megyeiek azt is jól tudták, hogy egy újabb sikerrel megerősíthetik jó formájukat, és tapadhatnak a mezőny első feléhez, így kiemelten fontos találkozóként kezelték a vasárnapi hazai bajnokit.

Nem indult túl mozgalmasan a mérkőzés. Egy-egy lövéssel (Gaál és Lőrinczy próbálkozott) veszélyeztették egymás kapuját az első negyed órában a csapatok, majd úgy alakult a játék képe, hogy az Ajka támadott, a Soroksár pedig zárt védekezésből igyekezett kontrázni.

A folytatásban sem volt eseménydús a találkozó, sokkal többet volt a hazaiaknál a labda, ám komolyabb lehetőség nem alakult ki a soroksári kapu előtt.

Egészen a 39. percig, amikor Gaál Bálint volt erőszakos, labdát szerzett, egyedül vezethette azt kapura, és 11 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtt, 1–0.

A vendégek azt reklamálták, hogy Gaál szabálytalan volt Pászkával szemben a gól előtt. Lipcsei Péter sárga lapos figyelmeztetést kapott.

Változtatnia kellett a Soroksárnak a második félidőre, mert az első 45 percben kapura teljesen veszélytelen volt a gárda. Más felfogásban is kezdték a játékrészt a Lipcsei-tanítványok, az első helyzet az övék volt, de aztán ismét átvette a kezdeményezést az Ajka. Több veszélyes helyzetet is sikerült kialakítani a vendégkapu előtt, különösen Gaál Bálint volt aktív.

Ám váratlanul nem az ajkai gól jött a folytatásban, hanem vendégtalálat.

A semmiből egyenlített a Soroksár, a 74. percben Magyari kapott jó átadást a 16-os vonalánál, balra tolta meg a labdát, beadása átszállt Horváth fölött, a hosszún érkező Lovrencsics Balázs a hálóba helyezett, 1-1.

Nagy erőket mozgósított az FC Ajka, de a szerencse ma nem volt a Veszprém megyeiekkel. A ráadás utolsó percében megszerezte a győztes gólt a Soroksár.

A 93. percben Lőrinczy szabadrúgása megpattant a sorfalon, a labda kipattant a kapufáról, Kovác Alan pedig öt méterről a hálóba fejelt, 1–2.

Így látták a vezetőedzők a meccset

Kis Károly: – Szakmailag nagyon nehéz ezt a meccset értékelni. Azt gondolom, hogy két egyértelmű 11-est nem kaptunk meg. Ráadásul nem az első ilyen mérkőzésünk ez ebben a szezonban, nagyon sajnálom. Ha most elmondanám, amit gondolok, százötven évre tiltanának el.

Lipcsei Péter: – Nagyon jó csapat ellen sikerült három pontot szereznünk. Nem játszottunk hibátlanul, de harcosságból jelesre vizsgázott a csapat. Nagyon kellett nekünk ez a győzelem. Szerintem Ajkáról kevés csapat hozza majd el a pontokat, így különösen értékes ez az eredmény nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában