Infarktust kapott a tapolcai futballista

Szerencsére nem esett össze a pályán, és az is életmentő volt, hogy időben hívta a mentőket a megye I-ben szereplő játékos, aki edzőként is dolgozik a tapolcai klubnál.

Horváth Gábor

A tapolcai futballisták üzentek kórházban lévő társuknak

Forrás: TIAC VSE

- Szombaton ugyan éreztem némi fájdalmat, néhány percig tartó, visszatérő nyomást a mellkasomon, de a panaszaim aztán elmúltak, jól aludtam. Másnap lejátszottuk az ifimeccset, majd jött a felnőtt találkozó, amelynek a hajrájára álltam be – emlékezett vissza a néhány hete történtekre Lukács László, a TIAC VSE felnőtt csapatának játékosa és ifjúsági együttesének edzője.

Lukács László

- Rendben lement a bajnoki, semmi gondom nem volt, de miután hazaértem, éreztem, hogy nincs rendben valami. Este 10 órakor aztán kihívtam a mentőket, akik először Keszthelyre szállítottak, majd a balatonfüredi kórházba kerültem, ahol másnap kora hajnalban meg is műtöttek. Azt mondták, jó, hogy nem halogattam a segítségkérést, mert reggel már nem biztos, hogy tudtam volna telefonálni. Infarktuson estem át, katéteres beavatkozásra volt szükség, három sztentet ültettek be – mesélte a 39 éves, Badacsonytomajon élő sportember, aki jelenleg rehabilitációját tölti.

Nem tudja, mi lesz a folytatásban, a későbbi eredményektől függ, hogy visszatér-e a pályára. A csapattársak mindenesetre mellette állnak, a tapolcai játékosok „Várunk vissza, Laci” feliratú pólóval üzentek neki a következő bajnoki meccsük előtt.

A tapolcai futballisták üzentek kórházban lévő társuknak Fotó: TIAC VSE

Lukács László a saját esetéből is kiindulva szeretné felhívni a futballisták figyelmét a sportorvosi vizsgálatok fontosságára. – Én sportos életet élek, odafigyelek az étkezésre, nem dohányzom, azt gondolom, túlzottan stresszes sem vagyok, mégis megtörtént a baj. Figyeljen oda mindenki az egészségére, ne sajnáljuk az időt a rendszeres vizsgálatokra – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában