Jön a legnagyobb rivális: A veszprémi arénában lesz az idény első derbije

A Telekom Veszprém–Pick Szeged összecsapással zárul a hétvége a férfi kézilabda élvonalában. A felek és a szurkolók már nagyon várják a szezon első rang­adóját.

Horváth Gábor

Momir Ilics és csapata készen áll a vasárnapi rangadóra Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A Telekom Veszprém vasárnap 15.45-ös kezdettel fogadja legnagyobb honi riválisát az arénában. A bakonyiak eddig hét bajnokit játszottak a 2021/2022-es idényben, s mindet megnyerték. Százszázalékos a Szeged is, a Tisza-partiak nyolc találkozón vannak túl. A két nagyágyú természetesen a Bajnokok Ligájában is érintett. A Pick Szeged az A csoportban küzd, hat forduló után a negyedik helyet foglalja el. Juan Carlos Pastor legénysége három siker mellett kétszer döntetlent játszott, s csak egyszer kapott ki. A B csoportban szereplő Veszprém jelenleg harmadik a nyolccsapatos mezőnyben. Momir Ilics alakulata négy győzelemmel büszkélkedhet, kétszer viszont alulmaradt, szeptemberben Lengyelországban, Kielcében kapott ki, legutóbb pedig a Dinamo Bukarest otthonában maradt pont nélkül. A kettő közül az utóbbi fájóbb, a románok négy vereség után tudtak ismét nyerni a BL-ben.

– A Szeged elleni meccseinken megszoktuk már, hogy nagyobb a nyomás, de tudjuk, hogy itthon játszunk, tehát ez így teljesen normális. Ez egy nagy derbi, a szurkolóink élnek-halnak ezekért az összecsapásokért, és mi meg is teszünk minden tőlünk telhetőt. Persze, 99 százalék, hogy egymással nézünk majd farkasszemet a bajnoki döntőben is, de győzni szeretnénk vasárnap, ez egyértelmű – nyilatkozta a Telekom Veszprém hivatalos honlapjának Petar Nenadics. A szerb irányító, aki az elmúlt hónapokban igazi húzóemberük a bakonyiaknak, jó teljesítményére minden bizonnyal most is nagy szükség lesz. Persze egy-egy játékos kiemelkedő produkciója rendszerint nem elegendő egy ilyen derbin, támadásban és védekezésben egyaránt egységes, szervezett, jó kézilabdát kell mutatni a sikerhez. Fontos lesz például Bánhidi Bence semlegesítése, a balatonfüredi nevelésű beálló azt emelte ki a vasárnapi derbi előtt, hogy ez a meccs ugyan elvileg csak egy alapszakaszbeli találkozó, valójában mégis sokkal többet jelent annál.

Momir Ilics és csapata készen áll a vasárnapi rangadóra
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Presztízse van, és egy jó eredmény sokáig elkísérhet téged. Az biztos, hogy a válogatott szünet miatt egyik csapat sem úgy készült, ahogyan egy-egy derbi előtt szokott, de ez most mindkettőre igaz, így ebben nincs különbség. Nekünk azt az arcunkat kell mutatni, amelyet az Aalborg ellen láthattak tőlünk. Ha hátul határozottak leszünk, akkor a kapusaink képesek tartást adni, ebből pedig lehet erőt meríteni a támadáshoz. Várom már a rangadót, élvezem minden pillanatát, amely körülveszi – fogalmazott a Pick Szeged internetes oldalán megjelent interjúban a Tisza-partiak klasszisa, aki először viseli a csapatkapitányi karszalagot a Veszprém Arénában. Elmondása szerint ez külön motivációt ad neki a rangadóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában