Az időjárás nem volt ideális

2021.11.30. 07:01

Klausz Kristóf rajt-cél győzelmet aratott a Mikulás-ralin

A Klausz Kristóf, Csányi Botond és a Skoda Fabia Rallye2 Evo alkotta trió méltó eredménnyel zárta a vasárnap rendezett 25., jubileumi Mikulás-ralit. A páros végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, rögtön az élre tört, és ezt a pozíciót a verseny végéig meg is tartotta. A fiatal kettős egész évben tanult, bíznak benne, hogy jövőre innen tudják folytatni.

Juhász-Léhi István

Forrás: Balogh Ákos/Napló

A második, harmadik és negyedik hely sorsa már nem volt ennyire egyértelmű, ami nagy csatában Csomósék, Olléék és Baloghék között dőlt el. Végül a Balogh–Holczer-kettősé lett az ezüstös pozíció, ehhez kellett egy fantasztikus autó és hogy ne vállalják túl magukat. 
 

Az idei Veszprém-ralin abszolút győztes Csomós–Nagy-páros csupán egy „kettes alával” díjazta a szereplését, igaz, más lehet, hogy nagyon örülne egy ilyen eredménynek, azonban ez nem volt bajnokesélyes produkció. Olléék a nagy hajrában odaverték az autó elejét, elhagyták a Skoda lökhárítóját, és a hűtője telerakódott sárral, emiatt melegedni kezdett az autó, és mivel ez már a Fabia búcsúfutama, nem mertek semmit kockáztatni az eladás előtt. Tóthék a Skodával ötödikként zárták a jubileumi versenyt, míg a Skoda Fabia Rallye Evót terelgető Herczigéké lett a hatodik hely. 
 

Ismét profi versenyt hozott össze a Lakatos Róbert rendező vezette szervezői csapat, igaz, a kritizált időjárást még ők sem tudják befolyásolni… 
 

 

Hiányzott az év legnagyobb „ralibulijából” természetesen Bútor Róbert és a csodás Citroën WRC is (mint ismeretes, összetörték a verseny előtti teszten), de a Tagai csapatot ismerve – no meg Robit – bizonyosan visszatérnek. Jövőre veletek ugyanitt! 
 

A 25. Mikulás-rali végeredménye (öt mért szakasz): 1. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rallye2 Evo) 47:58.6, 2. Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia Rallye2 Evo) +1:09.7, 3. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) +1:14.1, 4. Ollé Sasa, Czakó Janek (Skoda Fabia R5) +2:17.3, 5. Tóth Tibor, Szabó József (Skoda Fabia R5) +2:18.9, 6. Herczig Patrik, Bán Viktor (Skoda Fabia Rallye2 Evo) +2:52.5. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában