Megvan az újonc VESC első győzelme az NB I-ben

Megszerezte első győzelmét az NB I-ben az újonc CoreComm-VESC női röplabda csapata.

Gunther-Nyitrai Krisztina

Szokolikné Kalmár Judit tanítványai végre hittel röplabdáztak Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

VESC–Jászberény 3:0 (-23, -19, -14)

Veszprém, 50 néző. V.: Halász E., Szabó P. CoreComm-VESC: Huck 3, Miklós 11, Szvath 5, Sherwin 13, Hajós 15, Bozsó 3. Csere: Tóth 1 (liberó), Molnár-Pintér, Monteiro 1. Edző: Szokolikné Kalmár Judit.

Jászberényi VolleyballTeam: Kállai 3, Faragó 4, Imre 4, Hajdu 4, Sléder 9, Juhász. Csere: Deme, Lagzi-Kovács (liberók), Patócs 2, Horváth, Hajdu, Juhász, Somlai. Edző: Deme Gábor.

Nem indult túl jól az első szett a veszprémi lányoknak. A jászságiak nagy lendülettel elléptek (8-2), majd a lerohanás után is tartani tudták előnyüket (16-10). Szokolikné tanítványai az időkérést követően egyre magabiztosabban kezdtek játszani, és a hajrában előbb felkapaszkodtak, majd utolérték ellenfelüket és megnyerték az első játszmát (25-23).

Szorosan kezdődött a második felvonás is, aztán tíz pontra hízott a különbség a két csapat között (19-9), amiből a vendégek ugyan tudtak faragni, de a szettrablás nem sikerült (25-19).

Szokolikné Kalmár Judit tanítványai végre hittel röplabdáztak Fotó: Penovác Károly/Napló

A harmadik játékrész a Jászberény pontgyűjtésével indult, de a folytatásban már nem volt kérdéses a játék végkimenetele, a házigazda akarata érvényesült (25-14).

Szokolikné Kalmár Judit: – Álmos kezdés után sikerült a lányoknak végre elhinniük, hogy meg tudják nyerni a meccset, és ehhez mérten kezdtek el játszani. Centermunkánk is javult az előzőekhez képest. A hibák redukálása és az önbizalom még mindig első számú feladatunk.

A veszprémiek ma a Magyar Kupában lépnek pályára. A selejtezőből továbbjutott csapat a sorozat nyolcaddöntőjében az extraligás balatonfürediekkel, a Szent Benedek Röplabda Akadémiával találkozik, a felek oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg. A párharc november 10-én, 19 órakor kezdődik a veszprémi Táncsics iskolában, a visszavágót december 5-én, 17 órakor rendezik Balatonfüreden. A továbbjutó a Jászberény–UTE párharc győztesével méri össze tudását majd a negyeddöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában