Taktika és csata

2021.11.26. 07:01

Nagyon fontos a három pont a hazaiaknak

Keménynek ígérkező és fontos ­meccs előtt áll a veszprémi futsalcsapat, amely az élvonal alapszakaszának 13. fordulójában ma a Kecskemétet fogadja.

Horváth Gábor

Rutai Balázsék hazai pályán rendre eredményesek, ebben bíznak most is a klubnál

Forrás: Balogh Ákos/Napló

Rutai Balázsék hazai pályán rendre eredményesek, ebben bíznak most is a klubnál

Forras: Balogh Ákos/Napló

A vártnál is nagyobb, öldöklő harc van a felsőházba kerülésért idén a futsal NB I.-ben. A címvédő és éllovas Haladás mögött rendkívül sűrű a mezőny, a második Kecskemét 23 ponttal, a hetedik Újpest 19 egységgel rendelkezik. A felsőházba pedig az első öt kerül az alapszakasz végén, azaz az említett hat csapatból egy biztosan szomorkodni fog. 
 

A Veszprém semmiképpen sem akar az az egy csapat lenni, és ennek érdekében gyűjtögetnie kell a pontokat a hátralévő fordulókban. Pláne, hogy az előző körben, múlt vasárnap a bakonyiak alulmaradtak az Újpest vendégeként. 
 

– Visszanéztük a héten a mérkőzést, a játékosok is láthatták, hogy hatszor találtuk el a kapufát, és ezenkívül öt alkalommal ziccert hibáztunk, azaz saját magunkat vertük meg – elemezte a vasárnapi bajnokit Fehér Zsolt, a Balaton Bútor FC Veszprém szakvezetője, aki megjegyezte, a ­meccs végére el is fáradt a csapat. Utóbbi nem csoda, hiszen két alapemberét is nélkülözte a társaság, Tatai József korábban összegyűjtötte sárga lapjait, így eltiltását töltötte, Pál Patrik pedig sérült volt. 
 

– Nagyon nagy szükségünk van a pontokra. Tatai József visszatérhet, és Pál Patrikra is számíthatunk, jelenleg úgy néz ki, hogy a legjobb összeállításban tudunk pályára lépni – mondta a pénteki összecsapás előtt Fehér Zsolt, akinek a csapata a Kecskemétet látja vendégül. 
 

A kecskemétiek remek idényt futnak eddig, ami nem meglepő, hiszen nyáron alaposan megerősödött a keretük. A második helyen álló alakulat legutóbb, hétfőn döntetlent játszott otthon a Berettyóújfaluval, előtte két sima sikert aratott. A Kecskemét és a Veszprém ebben az idényben először szeptember végén találkozott egymással az előbbi otthonában, és végzett 1-1-re. 
 

– Igazi taktikai csata volt a szeptemberi meccs, most is hasonlóra számítok. Szerintem mindkét csapat tart kicsit a másiktól, hiszen ismeri annak kvalitásait. Nekünk mindenképpen ragadnunk kell az élmezőnyhöz, azaz a három pont megszerzése a célunk. A legfontosabb, hogy jól működjön a védelem, hiszen hazai pályán eredményes játékra vagyunk képesek, igaz, annál jobb helyzetkihasználásra van szükségünk, mint amit az Újpest ellen mutattunk. Bízom benne, hogy tudjuk tartani jó hazai formánkat, s ebben lelkes szurkolóink segítségére is számítunk – fogalmazott Fehér Zsolt. 
 

A Balaton Bútor FC Veszprém–Kecskemét-összecsapás ma 18.30-kor kezdődik a Március 15. úti csarnokban, amelynek lelátóin a maszkhasználat kötelező lesz. 
 

A futsal NB I. állása: 1. Haladás 30 pont, 2. Kecskemét 23, 3. DEAC 23, 4. Aramis 21, 5. Berettyóújfalu 20, 6. Veszprém 19, 7. Újpest 19, 8. TFSE 12, 9. Nyírgyulaj 9, 10. Kisvárda 0. 

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget