Futsal NB I

2021.11.26. 20:40

Nem bírt ellenfelével a veszprémi alakulat

Igazságos döntetlen született a Balaton Bútor FC Veszprém és a Kecskemét összecsapásán a futsal NB I péntek esti rangadóján.

B. Virág Rita

Forrás: Penovác Károly/Napló

Balaton Bútor–Kecskemét 2-2 (2-2)
 

Veszprém, 300 néző. V.: Kovács G. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai. Csere: Sergio, Bencsik Á., Fridrich, Dorogi. Edző: Fehér Zsolt. SG Kecskemét Futsal: Rigó– Aleksics, Bíró, Hadnagy, Mánya. Csere: Bencsik R., Öreglaki, Klacsák, Ristics, Sallai. Edző: Koós Károly.
 

Gólszerzők: Rutai, Boromisza, ill. Bíró, Bencsik R.
 

A hatodik helyen álló veszprémiek a második Kecskemétet fogadták. Mindkét fél nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, a 20. másodpercben előbb Rutai pörgetett centikkel a bal kapufa mellé, majd a 40. másodpercben Tatai ziccerét védte a vendég hálóőr. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, mert a 2. percben Bíró egy szép támadást zárt le góllal, lövése a jobb kapufáról vágódott a kapuba, 0-1.
 

Még ugyanebben a minutumban Rutai keresztbe lőtt labdájára Boromisza érkezett remek ütemben és vágta a játékszert a hálóba, 1-1.
 

A gyors gólváltást követően már kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, a felek inkább mezőnyben gyűrték egymást.
 

A 9. percben Tatai passzát Pál nagy erővel a kapufára vágta. A 11. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, Pál jobb oldali oldalberúgását a hosszú kapufánál nagyszerűen helyezkedő Rutai továbbította a hálóba közelről, 2-1.

 

A folytatásban a kapufáké volt a főszerep, a 12. percben Mánya, a 13.-ban Rutai is telibe találta.
 

A 14. percben Bencsik R. egy szemfüles találatot ért el, bal oldali oldalberúgást követően csavart a kimozduló Spandler mellett a hálóba, 2-2.

A szünet után továbbra is nagy iramban folytatódott a küzdelem. A kapuk azonban nem forogtak veszélyben egészen  a 25. percig, ekkor Sergio egy szép csel után nagy erejű lövést eresztett meg, löketét Rigó, óriási bravúrral, a kapufára tolta.
 

A 33. percben Sergio löbbölt Tataihoz, a csapatkapitány kapáslövését Rigó csak bravúrral tudta hárítani.
 

Egy momentummal később Sergio Tatait ugratta ki, de Rigó önfeláldozó szereléssel mentett. Nem sokkal ezután a veszprémi kapunál Öreglaki centikkel maradt le a hosszú oldalon nagy helyzetben.
 

A 37. percben Alekszics bombázott kisdoródva bal oldalról, Spandler kapu fölé ütötte a labdát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában