atlétika

2021.11.04. 18:21

Országos bajnoki cím mellett válogatottság

Nem akármilyen eredményeket tudhat magáénak a zirci Kovács Noémi, a veszprémi Sportolj Velünk Sportegyesület atlétája. Országos bajnoki címet szerzett, és a magyar korosztályos válogatott tagjaként nemzetközi viadalon is felállhatott a dobogóra.

Kelemen Gábor

Az ígéretes tehetség, Kovács Noémi a dobogó felső fokán a Magyar U18 Liga döntőjét követően. Mellette edzője, Bartha László

Forrás: a szervezők

A tizenöt éves Kovács Noémi tavaly októberben szerezte az első országos érmeit csapatban, idén pedig már egyéniben is országos bajnok lett és a magyar U18-as válogatottba is bekerült.

Meséli, hogy már az egyesületi évek előtt is részt vett a diákolimpia atlétikai versenyein, és ez hozta meg a kedvét a versenyszerű sportoláshoz. Az első komolyabb eredmények az elmúlt évben születtek, amikor harmadik helyezett lett ötpróbában a serdülő lánycsapattal az összetett országos bajnokságon, nem sokkal később pedig országos bajnoki címet ünnepelhetett a Diákolimpián a svédváltó tagjaként, a 200 méteres távon erősítette a csapatot.

Az igazi áttörést az augusztusi U18 atlétikai magyar bajnokság hozta meg a számára, ahol kétszáz méteren hetedik, négyszáz méteren pedig országos bajnok lett, és ezzel kijutott a magyar válogatott keret tagjaként a válogatott viadalra, melynek a csehországi Brno adott otthont. – Az egész stadion hangulata és berendezése elképesztő volt számomra: egy gyönyörű kék mondo pálya, nézőtérrel, hatalmas kivetítővel, ami mutatta az élő adást rólunk a cseh televízióból, a magyar csapattársaim pedig drukkoltak és tartották bennem a lelket futás közben – emlékszik vissza a felemelő pillanatokra a zirci kötődésű ifjú atléta, aki befutó tagja volt a harmadik helyezést elérő svédváltónak, egyéniben pedig a hatodik helyen végzett.

Az ígéretes tehetség, Kovács Noémi a dobogó felső fokán a Magyar U18 Liga döntőjét követően. Mellette edzője, Bartha László Fotó: a szervezők

Idén ősszel négyszáz méteren megnyerte élete első korosztályos Magyar Liga-döntőjét, ahová már bekerülni sem egyszerű, hiszen versenyszámonként csak az első nyolcat hívják meg. Kétszáz méteres távon ötödik helyen érkezett célba, amivel szintén elégedett volt, de hozzáteszi, a következő szezonban már ebben a versenyszámban is szeretne dobogóra állni.

A korosztályos versenyek mellett a felnőtt mezőnyben is próbára tette magát az atlétikai magyar csapatbajnokság döntőjén, négyszáz méteren és a 4x400 méteres váltó tagjaként szerzett pontokat az egyesületének, ez utóbbi számban a második helyet szerezték meg.

Kovács Noémi az országos eredmények és a válogatottság mellett időeredményével vezeti az U18-as korosztály idei szezonjának magyar toplistáját 400 méteren, a 2022-es szezon legnagyobb céljaként pedig az U18-as Európa-bajnokságon való részvételt fogalmazta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában