Remek bakonyi FitKid-sikerek

A veszprémi Magic Fitness Sportegyesület három versenyzője kvalifikálta magát a 2021-es FitKid Európa Kupára. Csomai Flóra, Fehér Gréta és Edelényi-Szabó Alexa jutott be az októberi online megmérettetésre.

Gunther-Nyitrai Krisztina

Csomai Flóra, Edelényi-Szabó Alexa, valamint Fehér Gréta egyaránt kiválóan teljesített a megmérettetésen. Alexa a dobogó legfelső fokára is felállhatott Fotó: Magic Fitness SE/Edelényi-Szabó Viktor

Csomai Flóra 11 évével közülük a legfiatalabb résztvevő. Kora ellenére igazi példaképe az óvodás csoportnak. Fehér Gréta egészen kis korától kezdve aktív tagja a csapatnak, kitartása és szorgalma kiemelkedő junior versenyzővé tette. Többéves sportolói múlttal a háta mögött Edelényi-Szabó Alexa segíti az egyesületet, de nemcsak versenyzőként, hanem segédedzőként és koreográfusként is helytáll.

Idén az Európa Kupának Írország adott volna otthont, de a járványhelyzet az online térbe szorította a versenyt. Minden részt vevő országban egy kijelölt tornacsarnokban – hazánkban Szolnokon –, meghatározott időpontban mutatták be a koreográfiákat, melyekről az elkészült felvételt egy komoly szakmai zsűri értékelte korcsoportonként, október 30-án és október 31-én. A táncosok szigorú szabályok mellett ugyanúgy, mint az élő próbatételen, csak egyszer mutathatták be tudásukat, javítási lehetőség nélkül. A magyar lányok gyönyörű gyakorlatokkal szerepeltek az online térben. A nemzetközi bírák az első napon, október 30-án a II. osztályú egyéni és csapatgyakorlatok résztvevőit pontozták, köztük Flórát és Grétát.

A második napon léptek a kamera elé az I. osztályú verseny szereplői, ekkor értékelték Alexa koreográfiáját. Alexa a 2021. Fitkid Europe Open Cup versenyén az I. osztályban a dobogó felső fokára állhatott, megszerezte az első helyet. Az Európa Kupa II. osztályában Flóra a 4., Gréti a 3. helyen végzett.

Csomai Flóra, Edelényi-Szabó Alexa, valamint Fehér Gréta egyaránt kiválóan teljesített a megmérettetésen. Alexa a dobogó legfelső fokára is felállhatott
Fotó: Magic Fitness SE/Edelényi-Szabó Viktor

A FitKid egy komplex sportág, az akrobatika, gimnasztika és a tánc ötvözete. Fontos eleme a látvány, így nemcsak az akrobatikus show- elemek, a technikai és a tartalmi követelmények, de a ruha és a zene, azaz a művészi szempontok is pontot kapnak. Diákolimpiai sportág is egyben, megyénkben – Veszprémben – immár 8 éve Edelényi-Szabó Veronika, a Magic Fitness SE vezetőedzője foglalkozik versenyszerűen és szabadidősportként is a gyermekekkel. Gyerjabin Nikolett akrobatika-, Vati-Pálfi Ivett erőnléti edzőként segíti munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában