elmaradt a várt pontszerzés

2021.11.20. 19:42

Sima vereséget szenvedett a veszprémi csapat

Hiába indult jól a Fejér-B.Á.L. Veszprém NB I-es férfi kézilabdacsapat dabasi szereplése, végül elmaradt a várt pontszerzés, Tombor Csaba tanítványai sima vereséget szenvedtek.

B. Virág Rita

Dabas-Fejér-B.Á.L. Veszprém 28-21 (14-12)

Dabas. V.: Paska, Vastag. Dabas KC VSE: Pallag – Ács, Fekete 4, Török 3, Szöllősi Sz. 3, Tarabochia 5, Laurinyecz 2. Csere: Holló (kapus), Garajszki, Horváth L., Koller 2, Katona 2, Hutvágner 5 (4), Ács 1, Burony 1, Kende. Edző: Tomori Győző.

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Borbély – Szmetán 2, Széles, Bugyáki, Vajda H. 3, Fazekas 1, Hári 3 (1). Csere: Miklós (kapus), Éles 5, Tóth P. 1, Kurucz 2, Kristóf 4, Seregi, Tóth J.,

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1.

Fazekas találatával indult a gólgyártás a 3. percben, Török egyenlített. Borbély remek védései azonban remek alapot jelentettek a gyors támadásokra, és a 6. perchez érve 1-3 állt a kijelzőn. A Dabas kihasználva a kihagyott veszprémi helyzeteket, egy 4-1-es szériával fordított (10. perc: 5-4).

Hét percig nem talált be a vendégcsapat, majd Szmetán törte meg a hosszúra nyúlt csendet (15. perc: 5-5).

Sok volt a veszprémi hiba, majd Vajda kapott két percet, és a Laurinyecz találata után már 8-5-re a házigazda vezetett. Tombor Csaba időkérésen igyekezett rendezni a sorokat, ám nem csökkent a különbség (25. perc: 12-9). Ráadásul Laurinyecz kiállítása után Éles mellédobta a megítélt hetest.

A félidő végéhez érve azonban Kristóf vezérletével sikerült felzárkózni, a 29. percben 13-12-re. A játékrész végén a dabasi Szöllősi Szabolcsé volt az utolsó szó (14-12).

Sajnos a szünet után sem változott a játék képe, a Dabas drabális védői jól tették a dolgukat, nehezen találtak rést a vendégek. Ráadásul a Pallagot váltó Holló kapus is nagyszerű napot fogott ki, mintha kottából olvasta volna a bakonyiak próbálkozásait. A 39. percben 18-15 állt a kijelzőn, ezt követően azonban az 51. percig csak dabasi gólt jegyezhettünk fel. A példátlan gól nélküli időszakban 22-15-ös hátrányba került a Fejér-B.Á.L. Éles faragott a különbségen, ám érezhető volt, hogy ezen a napon a Dabast nem lehet utolérni.

Az utolsó percekben a teljesen kedvét vesztett Veszprém arra ügyelt azért, hogy megússza a két számjegyű differenciát (28-21).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában