Generali Run Balatonfüred

2021.11.03. 06:50

Több mint ezren álltak rajthoz az őszi napsütésben

Ezúttal is rendkívül népszerű volt a Generali Run Balatonfüred elnevezésű futóesemény, amelynek résztvevői három távon mérték össze tudásukat.

Horváth Gábor

20211030 Balatonfüred Futóverseny Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hagyományosan remek, szinte minden igényt kielégítő körítéssel várták a Generali Run Balatonfüred szervezői a futókat a tóparti városba, ahol a megszokott pályákon teljesíthették a különböző távokat az indulók.

A résztvevők – akik több, mint ezren voltak – 6,5 és 10,5 kilométeres, valamint félmaratoni távon mérhették össze tudásukat, állóképességüket, és utóbbit váltóban is le lehet futni. Ezek mellett volt babakocsis futam, illetve gyermekversenyek is színesítették a programot.

A versenyközpont ezúttal is a Vitorlás tér volt, ahogyan a pályakijelölés sem változott, az útvonal többek között érintette a Tagore sétányt, az Aranyhíd sétányt, a Honvéd utcát, a 71-es számú utat, illetve a régi tihanyi műutat. A rajt és a befutó pedig egyaránt a versenyközpontban kapott helyet.

A megmérettetés résztvevőinek óriási szerencséjük volt az időjárással, napsütés és kellemes meleg fogadta a futókat, akik így igazán kiélvezhették a csodálatos környezetet, és ha volt erejük és idejük, megcsodálhatták a fennséges panorámát is.

Az esemény jótékonysági célt is szolgált: a névszponzor a munkatársaitól származó felajánlásoknak köszönhetően eszközadományokat adott át a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére. Az alapítvány közel 20 esztendeje szervezi és végzi a beteg újszülöttek, illetve koraszülöttek mentését. Mentőegységük saját mentőautóval, speciális szakembergárdával és felszereléssel tudja segíteni a gyermekeket a régióban. Az alapítvány korszerű műszerek, a mindennapi működést segítő eszközök vásárlásával segíti a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház koraszülött-újszülött és gyermek intenzív ellátását.

A Generali Run Balatonfüred eredményei, a győztesek, 6,5 kilométer, férfiak: Tordai Richárd 22:34. Nők: Málics Hajnalka 24:57.

10,5 kilométer, férfiak: Vigh Zoltán 34.35. Nők: Seligáné Wágenhoffer Judit 44.37.

Félmaraton, egyéni, férfiak: Egri Balázs 1:15.20. Nők: Virág Angéla 1:31.37. Váltó: Promenade Runners: 1:24.41.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában