NB III

2021.11.28. 17:01

Továbbra is versenyben a bajnoki címért a VLS

Győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől a VLS Veszprém a labdarúgó NB III-ban, amely az Érdi VSE-t fektette két vállra meggyőző magabiztossággal. A bakonyiak az őszi szezonban hazai pályán veretlenek maradtak.

B. Virág Rita

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

VLS Veszprém–Érdi VSE 3–1 (3–0)


Veszprém, 150 néző. Jv.: Héra Cs. VLS Veszprém: Héninger – Schőnig, Gulyás, Major (Keresztes), Gálfi, Somogyi, Kovács D., Baldauf (Takács), Nagy R. (Varga M.), Vass, Zachán. Edző: Pető Tamás.


Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi (Kertész B.), Varga T., Jovánczai, Gera (Kollega), Németh G. (Révész), Csiszár, Fürjes, Szabó R., Pallagi, Bozsoki. Edző:


Gólszerzők: Nagy R., Major, Gálfi, ill. Gera.
Kiállítva: Jovánczai (63., Érdi VSE).


Egész délelőtt esett az eső Veszprémben, így felázott, mély talajú pályán kezdődött meg a naptári év utolsó hazai bajnokija.
Gyorsan vezetést szerzett a VLS: a 8. percben Major játszotta tisztára magát a tizenhatoson belül, ahol önzetlenül Gálfi elé tálalt, aki könnyedén vágta a labdát a hálóba, 1-0.


A 37. percben tovább nőtt a veszprémi előny, miután Major kapott remek labdát a tizenhatoson belül Nagy Richárdtól. A támadó nem tétovázott, lövése a kapuson megpattanva a jobb alsó sarokban kötött ki, 2-0.


A félidő utolsó momentumaként újabb gólt szerzett a VLS. Az érdiek védője kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Nagy R. értékesítette, 3-0.


A szünet után gyorsan szépített az Érd: egy kontra végén Zachán megmozdulását ítélte a játékvezető szabálytalannak. A tizenegyest Gera biztosan vágta a veszprémi kapuba, 3-1.


Néhány perc múlva megfogyatkozott a Pest megyei együttes. A 63. percben Jovánczai kapott egyből piroslapot miután kíméletlenül beleszállt Kovács Dánielbe. Az Érd ezt követően már csak a védekezésre koncentrált, a Veszprém pedig futószalagon dolgozta ki a jobbnál jobb helyzeteket. Végül a számtalan ziccer közül egyet sem sikerült értékesíteni, de a VLS sikere így is teljesen megérdemelt, nem csoda, ha vastaps kíséretében vonultak az öltözőbe a fiúk.


Pető Tamás: – Jól játszottunk, szép gólokat lőttünk. Rengeteg ziccert hagytunk kihasználatlanul, és azt is sajnálom, hogy egy buta fegyelmezetlenség miatt kaptuk a gólt. Ettől függetlenül a győzelmünk teljesen megérdemelt. Szépen zártuk az őszt, hiszen továbbra is versenyben vagyunk a bajnoki címért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában