abszolút legjobb időeredmények

2021.11.11. 07:21

Veszprém megyei versenyzők sikere az orfűi szlalompályán

A Wild Dogs Szlalom karavánja Orfűre érkezett november 6-án a Sopia-Net Szlalomverseny az InterCars kupáért idei harmadik fordulójával.

Napló-információ

Csillogó kupák, elégedett versenyzők az orfűi futam után

Forrás: szervezők

Az Orfűi-tó és környéke nyáron közkedvelt a pihenni vágyók körében, de ezúttal az autósport szerelmesei gyűltek össze a festői szépségű természeti környezetben, ahol egy új, a korábbinál hosszabb szlalompályán több mint száz nevező rajtolt el.

Sokévnyi kihagyás után a hétvégén visszatért az élet a nyirádi ralikrosszkatlanba is, ahol az országos bajnokság zárófutamát rendezték, így sok pilóta és szurkoló ezt az eseményt választotta hétvégi programjául, ám a Dunántúli Szlalomkupában (DSZK) induló tapolcai Szollár Norbert, az ajkai Váry Kovács Gergő és a veszprémi Mulicz László Orfűn képviselte Veszprém megyét.

Az Orfűi-tó partján lévő utakon és a strand parkolójában gyors pályát alakítottak ki a rendezők. Kilenc órakor egy gyors eligazítás után elrajtoltak az első versenyzők. Az indulóknak négyszer kellett teljesíteniük a tempós szlalompályát, és a négy köridőből az egy legjobb teljesített idő adta a végeredményt. A kisebb kicsúszásokat és technikai hibákat leszámítva minden versenyző kiválóan helytállt a küzdelemben.

Az abszolút három legjobb időt DSZK-s versenyzők érték el, élükön a Suzukival versenyző Szollár Norberttel, akit a Mazda MX-5-öst terelgető Váry Kovács Gergő, valamint a VW Golffal nevező siófoki Radványi Dávid követett a dobogón.

Csillogó kupák, elégedett versenyzők az orfűi futam után Fotó: szervezők

A kategóriák legjobbjai. I. kategória: 1. Mulicz László (Veszprém), 2. Illés Zoltán, 3. Antal Gábor. II. kategória: 1. Till István, 2. Balogh Tihamér, 3. Laczkó Csongor. III. kategória: 1. Szollár Norbert (Tapolca), 2. Váradi Zoltán, 3. Tóth Gergely. IV. kategória: 1. Váry Kovács Gergő (Ajka), 2. Radványi Dávid, 3. Török Károly. V. kategória: 1. Illyés Márton, 2. Dániel Márk, 3. Scherdán Benjámin. VI. kategória: 1. Cserveni Kornél, 2. Niedetzky Csaba. VII. kategória: 1. Resál Martin, 2. Dicső Dominik, 3. Klausz Dániel. VIII. kategória: 1. Mogyorósi Zoltán, 2. Milisits György, 3. Pap Győző. IX. kategória: 1. Juhász Judit Lilla, 2. Modrovics Mónika, 3. Bognár Hedvig Tünde. X. kategória: 1. Bózsa Gergő, 2. ifj. Mészáros Attila, 3. Ambrus Krisztián. XI. kategória: 1. Ratting Viktor, 2. Mészáros Attila, 3. Fejes Norbert.

A Dunántúli Szlalomkupa következő pontgyűjtő és egyben zárófutamát november 21-én, vasárnap tartják a Veszprém Aréna parkolójában. A tét hatalmas, hiszen sok kategóriában még nem dőlt el a dobogós helyezések sorsa, így ismét izgalmas versenyre van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában