Stage Dance

2021.11.17. 07:00

Veszprémi táncsikerek az Európa bajnokságon

Két Európa-bajnoki címet ünnepelhettek a Sparkle Dance School csapatai a Balatonfüreden megrendezett XI. Stage Dance European Championship táncversenyen.

Gunther-Nyitrai Krisztina

A Chickas-junior csoport tíz táncossal lépett fel

Forrás: A szervezők

Októberben rendezte meg a Magyar Látványtánc Sportszövetség (MLTSZ) az idei Európa Bajnokságot, melynek Balatonfüred adott otthont. Veszprémi táncosok is kvalifikálták magukat a versenyre. A Sparkle Dance School két csapattal indult a megmérettetésen, street dance mix formáció és junior kategóriában versenyzett. A területi selejtező után különdíjjal és közönségdíjjal, valamint két arany minősítéssel jutottak tovább az országos bajnokságra, amelyet nyár elején rendeztek meg, innen – elérve a kvalifikációhoz szükséges pontszámot – két első helyezéssel és közönségdíjjal léptek tovább az Európa Bajnokságra.

A XI. Stage Dance European Championship versenyen a Stomp That-generációs formáció huszonöt versenyzővel, a Chickas-junior csoport pedig tíz táncossal állt a parkettre a megmérettetésen. A táncosokat a szövetség által felkért és vizsgáztatott független szakemberek pontozták.

A Chickas-junior csoport tíz táncossal lépett fel
Fotó: A szervezők

A Stomp That-generációs formáció, valamint a Chickas-­junior csoport egyaránt Európa-bajnok lett, street dance mix kategóriában.

A versenyzőket Steiner-Kelemen Kata tánc instruktor, a Sparkle Dance School vezetője, koreográfusa készítette fel az Eb-re. Megyénkben négy városban működik táncoktatás, Veszprémen kívül Herenden, Ajkán és Balatonfüreden, edzések Veszprémben vagy Herenden vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában