Nyerniük kell otthon

2021.12.04. 13:01

Az FC Ajka esélyesként fogadja a Csákvárt az NB II-ben

Két hazai meccsel zárja a 2021-es évet az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata. A hátralévő találkozók közül az előbbi, most vasárnap esedékes tűnik könnyebbnek, s ezen kötelezőnek is mondható a pontok begyűjtése.

Horváth Gábor

A legutóbbi hazai mérkőzés nem sikerült jól az ajkaiaknak, most lehet javítani

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ha szépen akarja zárni az őszi idényt az FC Ajka, akkor most vasárnap mindenképpen nyernie kell.

A tabella 11. helyén álló Veszprém megyeiek holnap a 15. Csákvárt látják vendégül, egy héttel később, az esztendő utolsó játéknapján pedig a jelenleg éllovas Vasas FC lesz a vendégük.

Az ajkai együttes az előző három fordulóban csupán egy pontot szerzett. Szerencsétlen módon kapott ki otthon a Soroksártól (1-2), majd 1-1-et játszott a Budafoki MTE otthonában, legutóbb pedig 2-0 arányban alulmaradt a Diósgyőri VTK vendégeként.

A Budafok és a Diósgyőr az előző idényben még az élvonalban szerepelt, utóbbinak jó esélye van arra, hogy még ebben az idényben visszakerüljön a legjobbak közé, így a két idegenbeli meccsen szerzett egy pont nem olyan rossz, a Soroksár elleni hazai vereséget viszont mindenképpen ki kellene javítania az Ajkának.

– A DVTK teljesen megérdemelten nyert ellenünk. A hazaiak gyorsan vezetést szereztek, ezután volt nekünk is egy nagy helyzetünk, ha azt sikerül értékesíteni, izgalmasabb lehetett volna a találkozó. Összességében azonban sokkal több lehetősége volt a Diósgyőrnek, amely a szezon legjobb játékával rukkolt elő és megmutatta, hogy abszolút esélyes a feljutásra - tekintett vissza a múlt vasárnapi bajnokira az ajkaiak vezetőedzője, Kis Károly.

A bakonyi zöld-fehérek következő ellenfele rosszul kezdte a 2021/2022-es idényt: a csákváriak a második fordulóban sikert arattak, ám ezt követően több, mint két hónapon át nyeretlenek voltak.

A folytatásban aztán összeszedte magát a Fejér megyei gárda, amely az előző három körben nem talált legyőzőre, a Szentlőrinccel és a Budaörssel egyaránt ikszelt, a múlt héten pedig két vállra fektette a Soroksárt.

– Megindultak felfelé a csákváriak, akik egy mozgékony csapattal rendelkeznek. Van néhány rutinos játékosuk is, akik jól egészítik ki a fiatalokat. Tisztában vagyunk az erősségeikkel, ugyanakkor a célunk is világos, nekünk fontos ez a találkozó, be kell gyűjtenünk a három pontot - jelentette ki Kis Károly, aki az ötödik sárga lapját követő eltiltását töltő Lehoczky Rolandra nem számíthat a vasárnapi bajnokin.

Az összecsapás 17 órakor kezdődik.

A labdarúgó NB II 19. fordulójának programja, vasárnap, 13.00: III.Ker. TVE–Békéscsaba, Budaörs–Siófok, Szentlőrinc–Kecskemét, Tiszakécske–Pécs, Dorog–ETO FC Győr, 17.00: Ajka–Csákvár, Soroksár–Vasas, Szombathelyi Haladás–Szolnok, Szeged-Csanád GA–Nyíregyháza, 18.30: Budafok–Diósgyőri VTK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában