Jó évet zárnak

2021.12.23. 09:00

Büszkék lehetnek a Veszprémi Taekwon-do SE sportolói

Bár a pandémia alaposan felforgatta a Veszprémi Taekwon-do SE sportolóinak életét, így is sok szép eredményt tudnak felmutatni a 2021-es esztendőből, bizonyítva, hogy nemcsak elméletben tudják a Taekwon-do öt parancsolatát, hanem a való életben is követik a tanokat, ami az állhatatosságra, az önuralomra és a rettenthetetlen küzdőszellemre neveli őket.

B. Virág Rita

Forrás: Egyesület

Az év első felében, amíg nem volt lehetőség a közös edzésekre, hétről hétre online találkozott a csapat, és a nem éppen ideálisnak nevezhető körülmények között tartották szinten tudásukat, kondíciójukat a sportolók. Április 25. és május 5. között rendezték meg a nyílt AETF Európa E-Tournament Bajnokságot, ahol Tőkés Renáta III. Dan mester képviselte a klubot. Bár a dobogóra nem sikerült felállnia, az új, online kihíváson szép teljesítményt nyújtott. Június 5-én két veszprémi taekwon-dós fantasztikus teljesítményt nyújtva legyőzve szerezte meg a következő Dan fokozatot a budapesti mestervizsgán. Mészáros Iván így immár 4. danos, Szarapka István pedig 3. danos mester lett. 

Nyáron aztán beindult az élet: önvédelmi táborok és kurzusok, szabadtéri és termi edzések, a hagyományos gyermek- és ifjúsági edzőtábor Nagyvázsonyban, bemutatók, fellépések jellemezték az elhivatott taekwon-dósok életét. Júniusban színes öves övvizsgát tartott Somlai János VI. Dan mester, ahol összesen tizenheten kapták meg a magasabb övfokozatot. Szeptemberben Országos Technikai Szemináriumra utaztak a fekete öves mesterek és a magasabb öves tanítványok, és elindult egy külön edzés, teljesen kezdő felnőtteknek, valamint a gyulafirátóti iskolában is elérhető lett a taekwon-do. 

A Magyar ITF Taekwon-do versenyen októberben Bándi Dorka ifjúsági versenyző formagyakorlatban és küzdelemben is a dobogó tetejére állhatott, Tőkés Renáta felnőtt női III. Dan formagyakorlat kategóriában bronzérmes lett. A diákok Taekwon-do olimpiáján is kiemelkedően teljesítettek a veszprémiek: összesen egy arany-, három ezüst- és nyolc bronzérmet szereztek küzdelem- és formagyakorlatban. A dobogó legfelső fokára Szamosi Anna (6.gup, 8 éves) állhatott formagyakorlat kategóriában. További eredmények: Szamosi Anna, zöld öv, 6.gup (8 éves) forma arany, küzdelem: bronz.

Aranyos Réka, zöld öv, 6.gup (11 éves) küzdelem: bronz, Szamosi Ádám, kék öv/piros csík, 3 gup (10 éves) küzdelem: bronz. Sári Attila, sárga öv, 8.gup (13 éves) forma: bronz Serdülő 2 (12-15 év). Sitó Valér, kék öv, 4. gup (15 éves) küzdelem ifjúsági: ezüst -50 kg. Tuczai Roberta küzdelem felnőtt: bronz, formagyakorlat felnőtt: bronz. Bándi Dorka küzdelem ifjúsági: ezüst. Horváth László küzdelem ifjúsági: bronz. Szarapka Noémi forma ifjúsági: ezüst, küzdelem ifjúsági: bronz. Felkészítő mesterek: Papirovnyik Mónika, Meilinger László, Kerekes Balázs. 

És az év vége sem telt el izgalmak nélkül: Budapesten Harmat László IX. Dan nagymester előtt hárman vizsgáztak, Bándi Dorka és Szarapka Noémi piros öv fekete csíkra, Petlánovics Roland piros övre tett sikeres vizsgát, Veszprémben, Somlai János VI. Dan mester előtt 32-en szereztek magasabb fokozatú övet a színes öves vizsgákon.

Büszkék lehetnek idei teljesítményükre a Veszprémi Taekwon-do SE sportolói
Fotó: egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában