Megint nem sikerült!

2021.12.05. 19:18

Előnyben volt az Ajka, de nem tudott nyerni

Hiába szerzett vezetést, majd alakított ki több veszélyes helyzetet és került emberelőnybe az FC Ajka a labdarúgó NB II 19. fordulójában, a vendég Csákvár ellopott egy pontot otthonából.

Horváth Gábor

Fotó: Balogh Akos

FC Ajka-Csákvár SC

1-1 (1-0)

Ajka, 200 néző. V.: Molnár. FC Ajka: Horváth D. – Tóth G., Heffler T., Tar, Présinger (Szűcs, 74.) – Csizmadia (Dragóner, 83.), Kenderes, Tajthy, Sejben (Murka, 56.) – Berzsenyi, Gaál (Orosz, 83.). Edző: Kis Károly. Csákvár SC: Zelizi – Hosszú (Koval, 75.), Dulló, Vaskó, Körmendi – Torvund (Kalmár, a szünetben), Magyar Zs., Bakos (Murai, 63.), Kártik (Ominger, a szünetben) – Molnár R. (Major, 81.), Takács T. Edző: Lipcsei Péter.

 

Jól kezdett az Ajka, amely az első percekben kétszer is veszélyeztetett, de aztán rendezte a sorokat a Csákvár és kiegyenlítettebbé vált a meccs.

A hazaiaknál volt többet a labda, a vendégek ugyanakkor jól állták a sarat, igaz, nem volt túl pontos a Veszprém megyei csapat támadójátéka.

Az „előre fociban” a Csákvár sem jeleskedett, több mint fél óra telt el, amikor az első komolyabb lehetőséget feljegyezhettük az ajkai kapu előtt, egy szöglet után pattogott a gólvonalhoz közel a labda.

A 36. percben Tajthy lövését követően ölelte magához a labdát Zelizi.

A 39. percben vezetést szerzett az Ajka, megérdemelten. Tóth Gergely adott be jobbról, Zelizi csak beleütni tudott a labdába, amelyet Gaál Bálint hat méterről fejelt a kapu jobb oldalába, 1–0.

 

A második félidő nagy hazai lehetőséggel indult, a 46. percben Tóth Gergely vezette a jobb oldalról befelé a labdát, 15 méterről lőtt, a labda a felső lécen csattant.

A folytatásban állóháború alakult ki, az Ajka igyekezett fegyelmezetten játszani és hátul koncentráltnak maradni, valamint a Csákvár sem kockáztatott túl sokat.

Hazai helyzetek szakították meg az eseménytelen időszakot. A 68. percben Csizmadia futott el a jobb oldalon, kissé kiszorított helyzetből lőtt, Zelizi vetődve védett. Egy perccel később Présinger bal oldali szögletét követően Csizmadia 12 méterről fejelt, a labda a jobb kapufáról pattant ki.

A 71. percben megfogyatkozott a Csákvár. Vaskó Tamás kapta meg második sárga lapját Gaál fellökéséért, így a kiállítás sorsára jutott.

Abszolút a hazaiaknak állt a meccs, mégsem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt az ajkaiak elképzelték.

A 78. percben egyenlített a Csákvár,  Ominger Gergő talált a kapuba, 10 méterről, bal lábbal, a jobb alsóba, 1–1.

A vendégek „eltüntették” az emberhátrányt, míg az Ajka már nem tudott felpörögni, a véghajrában ráadásul Berzsenyi is a kiállítás sorsára jutott. Hiába támadott többet az Ajka és játszott jóval veszélyesebben, megint nem tudta megszerezni a három pontot a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában