Jótékony célra fordították a bevételt

2021.12.08. 19:17

Futás a hóban, mosolyogva

Jótékonysági futást szerveztek a Vackoló Állatvédő Egyesület támogatására, ahol három táv közül választhattak az indulók.

B. Virág Rita

Szemán János, a VEDAC edzője is részt vett a futóversenyen, lányával, Katával együtt öt kilométeren indultak

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A Városi Nyilvánosságért Alapítvány és a Veszprém Félmaraton szervezőbizottsága a Kolostorok és Kertek területén tartotta meg a Mikulás-futást, amelynek teljes bevételét jótékony célra fordították. 

A terepfutó-viadalt szűkebb létszámban, mintegy 150 fő részvételével bonyolították le, és a helyek nagyon gyorsan elfogytak. A futók 20, 10 és 5 kilométeres távokra vállalkozhattak. A Betekints-völgyi versenyközpontot és ezzel együtt egész Veszprémet belepte a hó az esemény napjára, aminek nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is örültek. Sokan azt mondták, hóban még nem futottak, ám most örömmel, vidáman tették. 

A 20 kilométeres etapot végül a leggyorsabban Háden Tamás teljesítette 1:41:15 perc alatt, megelőzve a veszprémi Muladi Szabolcsot (1:44:42) és a szintén hazai sportembert, Tehel Tibort (1:57:03). A leggyorsabb női futó Szigetfy Ildikó volt, aki összetettben a negyedik helyen végzett (2:02:31). A 10 kilométeres szakaszt, ahová a legtöbb jelentkezőt regisztrálták, a Ninja Warriorban is kiválóan teljesítő Nagy Patrik, a Sportolj Velünk SE edzője nyerte 41:21 perccel. Mögötte a második helyen zárt Molnár Ákos (43:20), míg a harmadik Görög Dániel lett (43:40). A nők közül Szemán Kitti volt a legjobb, 49:32 perccel összetettben a hetedik helyet érdemelte ki. A női ezüstérem Lennert Olga nyakába került (52:29), a bronz pedig Mód Györgyné Krisztináé lett (53:33). 

Az 5 kilométeren Szemán Kata, a VEDAC fiatal futója mindenkit megelőzött és 21:55 perccel győzött, Csörnyei Dóra pedig második lett (31:23). A nőknél tehát Szemán Kata, Csörnyei Dóra és Németh Dóra (32:10) lett a sorrend. A férfiaknál Holló Adrián, Szemán János (33:40) és Domán Rajmund (34:37) állhatott fel a dobogóra. 

A gyerekeknek külön futamokat tartottak, 500 és 1250 méteren, és őket a Mikulás kis ajándékkal is meglepte. Végül több mint 400 ezer forint gyűlt össze az állatvédőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában