Jégkorong

2021.12.06. 09:03

Győztek az Acélbikák

A Dunaújvárosi Acélbikák a hosszabbítás 4. percében szerezték meg a győzelmet (4-3) a MAC HKB Újbuda csapata ellen.

Tisler Anna

Erste Liga

Fotó: www.gyarifoto.com

Sporttörténelmi esemény zajlott a szeptember közepén átadott ajkai jégcsarnokban december 4-én. A város első alkalommal adott hivatalos felnőtt bajnoki jégkorong mérkőzésnek.

 

A sporteseményre csaknem megtelt a hatalmas jégcsarnok, az Ajkai Óriások Jégkorong SE játékosai és családtagjaik is ott ültek a nézőtéren. A rangos sportesemény előtt másfél órával a Magyar Jégkorong Szövetség matiné programja várta az érdeklődőket. A sátor alatt az érdeklődők kézbe vehették az ütőt, gyakorolhatták a kapura lövést. Rendszeresen sorsoltak, így sokan tárgyi emléket is vihettek magukkal az élmények mellett. A buszparkolóba megérkezett egy nagy autóbusz, majd utánuk néhány személyautó, tele szurkolókkal.

 

 Már kiszállás közben hangosan buzdították az Acélbikákat. Megtudtuk tőlük, ők a szurkolók kemény magja, mindent tudnak a játékosokról, az összes eredményt, és még azt is, hogy ki mikor ünnepli a születésnapját. Ajka ugyan messze van Dunaújvárostól, de a távolság most sem volt akadály.

 

- Ha a Holdra mennének, oda is követnénk őket - tették hozzá többen nevetve.

 

A mérkőzést jótékonykodással kötötték össze. A Dobj egy macit akcióban, amely a tengerentúlról indult, de már Magyarországon is hagyománya van, az első gólt követően a nézőtéren ülők macit vagy más plüss állatot dobnak a jégre, amit összegyűjtenek, majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adnak át, a szervezet eljuttatja a hátrányos helyzetű gyermekekhez.

 

A mérkőzés negyed háromkor kezdődött. A korongot Gaál Zsóka sakkozó, a világ legfiatalabb női nemzetközi mestere dobta be. Mindkét csapat beleadott mindent, nagyon nyerni akart. Fej fej mellett haladtak mindhárom harmadban. Az első harmad végén 1-1 volt az állás, a második harmadban 2-2, a harmadikban 3-3. A győzelem az 5 perces hosszabbítás negyedik percének az elején dőlt el az Acélbikák javára. A nézők állva tapsoltak.

 

Ifj. Azari Zsolt, a dunaújvárosiak szakmai vezetője kérdésünkre elmondta, hogy az együttesük utánpótlás csapatai játszottak az ajkaiakkal, akik jól fejlődő, feltörekvő játékosok. A jégcsarnok modern, elégedettek a körülményekkel. Az Acélbikák elődje 1972-ben alakult, a jelenlegi tulajdonos 2006-ban vette át őket. A patinas csapat kétszer megnyerte az Erste ligát, hatszoros magyar bajnok, tízszeres Magyar Kupa győztes.

 

Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hálásak a Magyar Jégkorong Szövetségnek azért a kezdeményezésért, hogy az újonnan átadott jégcsarnokokban magas színvonalú mérkőzést szerveznek a sportágat népszerűsítő matiné műsorral egybekötve.

 

Ajkán sokan kedvelik a sportágat, amely folyamatosan fejlődik a városban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában