Kötelező győzelem Egerben

2021.12.10. 21:05

Harminchat találatig jutott idegenben a balatonfüredi alakulat

Az év utolsó játéknapján idegenben nyert a Balatonfüredi KSE, amely pénteken az SBS Eger ellen bizonyult jobbnak a férfi kézilabda NB I-ben.

Gunther-Nyitrai Krisztina

Szöllősi Balázs tízszer volt eredményes az esztendő utolsó bajnokiján

Forrás: Balogh Ákos/Napló

SBS Eger–BKSE 21-36 (13-18)

Eger, 250 néző. V: Altmár, Horváth M. SBS Eger: Balogh T., Seprős (kapusok), Pulay 4, Tóth R. 4,  Bernatonis 2, Machac 1, Kiss 1, Szuharev 2, Lezák 3 (2), Holdosi, Lakosy 2, Tóvizi 2. Edző: Tóth Edmond. Balatonfüredi KSE: Bősz 1, Andó (kapusok), Malinovic 2, Szöllősi 10 (5), Németh B. 2, Rodriguez 6, Dénes, Bóka 4, Topic 6, Kemény 1, Szmetán 1, Határ, Jánosi 2, Szűcs 1. Edző: György László. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5. 

A harmadik helyezett BKSE csapott össze a tabella utolsó előtti pozícióján állomásozó Egerrel. Ez nem jelentette azt, hogy a Balatonfüred nyugodtan hátradőlhetett, hiszen egy küzdős, szívós riválisról volt szó.

Jól kezdett az Eger, egészen a 4. percig kellett várni az első füredi gólra, amely 3-0 után Németh jóvoltából megérkezett. A 9. percben egyenlítettek a vendégek, azonban nem sikerül ellépniük, fej fej mellett haladt a két csapat egészen a 16. percig. Szöllősi találatával átvette a Füred a vezetést, 9-11-nél időt kér Tóth Edmond. A hevesiek a Füred nyomában loholtak, így György László is jelezte, hogy van mondanivalója. A Balaton-partiak növelték az előnyüket, a szünet előtt Szöllősi talált be kétszer, Bősz pedig hárította Bernatonis próbálkozását, 13-18-cal vonultak pihenőre a felek.

Térfélcsere után Tóth Edmond csapata tovább küzdött, de a hétgólos hátrányt nem sikerült csökkenteni. Szöllősi újabb hetest értékesített, Lezák hetesét pedig Andó védte, így a 47. percben két számjegyűre duzzadt a differencia. Dénes megkapta harmadik kétperces kiállítását is, így piros lappal vonulhatott az öltözőbe. A fürediek irányították a meccset, az Eger csak loholt az eredmény után, így határozott, lendületes játékkal a BKSE hozta el a pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában