Kiütéses siker vendégként

2021.12.07. 09:36

Hét gólig jutottak a bakonyiak a főrvárosban

Rendkívül magabiztosan nyert a megyeszékhely futsalcsapata az NB I 14. fordulójában, idegenben.

Horváth Gábor

Könnyedén nyert a Veszprém, amelyre a héten még vár egy fontos derbi

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

TFSE-Veszprém 1-7 (0-3)

Budapest. V.: Zimonyi, Hartung, Muhari. TFSE-Bestrong: Nagyistván – Sóvári, Lipl, Anibal, Pereira. Csere: Koháry-Pap, Andorka, Szentjóby, Kulik, Dudás, Fehér, Tóth D. Edző: Soltész Levente. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai. Csere: Koncsol, Sárdi, Fridrich, Komáromi, Dorogi, Serginho, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

A felsőházba kerülésért zajló küzdelemben rendkívül fontos volt a három pont megszerzése a Veszprémnek, amely igyekezett ennek megfelelően kezdeni. Nem rontott ellenfelének a vendégcsapat, fokozatosan próbálta megtörni a rivális ellenállását.

Egy jó sorozattal ez sikerült is: három perc alatt építettek három gólos előnyt a bakonyiak.

A 14. percben Tatai szerzett labdát, Sergio kapta tőle középen és a brazil okosan helyezett a kapuba, 0-1.

A 15. percben felgyorsított a Veszprém, Rutai szépen tálalt Tatai József elé, aki a hosszú oldalon az üres sarokba lőtt, 0-2.

A 17. percben Rutai Balázs is feliratkozott a gólszerzők listájára, a veszprémi center könnyedén csapta be a védőket és középről Nagyistván lábai között talált a hálóba, 0-3.

Ezzel nagyjából le is rendezte a meccset a Veszprém, amely magabiztosabban, gyorsabban és pontosabban játszott ellenfelénél.

Az első félidőben már nem esett több találat, és kevesen gondolták, hogy a második játékrész elején a vendégek kapusa töri majd meg a csendet. A 24. percben Spandler Mátyás ívelt pontosan előre, Tatai a hazai kapu előtt az utolsó pillanatban ellépett a labda elől, és a játékszer a TFSE-hálóőr lábai között jutott a hálóba, 0-4.

A 27. percben Rutai növelte tovább az előnyt, miután kapásból, 13 méterről hatalmas gólt lőtt, 0-5.

A 34. percben Serginho cselezett a jobb oldalon szépen, majd hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tatait, 0-6.

A 35. percben Pál Patrik verte meg a nem túl acélos TFSE-védelmet, majd szépen lőtte ki a bal alsót, 0-7.

A 37. percben Kulik szépített (1-7), de ez a tényen nem változtatott, tükörsima sikert arattak a vendégek.

A Veszprém legközelebb pénteken lép pályára, az esztendő utolsó meccsén az Aramis SE-ét fogadja Fehér Zsolt alakulata.

A 14. forduló további eredményei: Aramis SE-Berettyóújfalu 2-0, DEAC-Kistarcsa 5-3, Kecskemét-Nyírgyulaj 3-6. Az Újpest-Haladás mérkőzést januárra halasztották.

A bajnokság állása: 1. Haladás (egy meccsel kevesebb) 33 pont, 2. DEAC 26, 3. Aramis 25, 4. Kecskemét 24, 5. Berettyóújfalu 23, 6. Veszprém 23, 7. Újpest (egy meccsel kevesebb) 22, 8. Nyírgyulaj 12, 9. TFSE 12, 10. Kistarcsa 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában