Álomötös és legjobb edző

2021.12.14. 14:01

Hetvenéves jubileumát ünnepli a veszprémi kosárlabdaklub

Fennállása hetvenedik évfordulóját tartja a Veszprémi Kosárlabda Klub, amely egy kellemes hangulatú összejövetelen ünnepelte meg a múlt és a jelen nagyjait.

B. Virág Rita

A veszprémi álomötös: balról Szabó Péter, Madár András, Szokolik Gergely, Fülöp István, Szathmáry Attila. Az álomötös vezetőedzője: Mérész Csaba Fotó: VKK

A Hangvillában megtartott összejövetelre nemcsak a jelenlegi NB I./B-s csapat tagjai, valamint az utánpótlásban dolgozó edzők, hanem a korábbi emlékezetes sikerek kovácsai, egykori legendás játékosok, edzők is meghívást kaptak. 

Az ünnepélyen tiszteletét tette Porga Gyula, Veszprém polgármestere is, aki arról beszélt, hetven esztendőt köszönteni nagy megtiszteltetés. Az összejövetelt olyan családi eseményhez hasonlította, ahol a nagyszülő hetvenedik szülinapját ünnepeljük, és több generáció is összegyűlik. 

– Annak idején egy kis közösség saját szórakozására egyesületbe szerveződött. A munkájukkal aztán meghatározó élményt nyújtottak másoknak is, majd újabb és újabb generációk csatlakoztak hozzájuk, így fűzve tovább a klub történetét. Ez a közös élmény ma már a város történetéhez is hozzátartozik – hangsúlyozta az elöljáró. 

Ezt követően Fülöp István, a veszprémi kosárlabdázás máig legeredményesebb játékosa szólalt fel, aki játékosként, edzőként, később klubvezetőként segítette az egyesületet. A korábbi klasszis tagja volt az 1968-ban NB II.-es bajnokságot nyert csapatnak, amelyik elsőként jutott fel az élvonalba.

 

Felidézte, az egyetemi tornacsarnokban, a meccseik helyszínén másfél órával már telt ház volt, közel ötszázan zsúfolódtak be abba a kis terembe, még a bordásfalak tetejéről és a lámpákról is emberek lógtak. 

Horváth Ákos, a jelenlegi gárda csapatkapitánya, a kilencvenszeres magyar válogatott játékos arról mesélt, miként került Veszprémbe. Szerinte a jelenlegi keret alkalmas arra, hogy kivívja az A csoportba való feljutást, a játékosok mindegyike egyenként beférne bármelyik élvonalbeli alakulatba. 

Naményi Miklós, a VKK ügyvezetője kiemelte, a klub négy esztendőt töltött az élvonalban, 27 éve az NB I./B meghatározó tagja, amely alatt három ezüstöt, három bronzot és egy Hepp Kupa-sikert is elkönyvelhetett. Közel 150 igazolt utánpótlás-sportolójuk van, saját 200 négyzetméteres edzőteremmel is rendelkeznek. 

Ezt követően bejelentette, hogy a Veszprémi Egyetem SC-vel megállapodást kötöttek. A VESC-ben női szakág alakult Mérész Csaba irányításával. Az egyezség szerint a lányok itt folytatják jövő évtől, a fiúkat pedig a VUKE-hoz irányítja az egyetemi klub. A VESC ügyvezetője, Szokolik Gergely mindezt megerősítette. 

Megválasztották a VKK álomötösét, amelyben Szath­máry Attila, Fülöp István, Szokolik Gergely, Szabó Péter és Madár András kapott helyet. Minden idők legjobb edzője Mérész Csaba lett. 

Ezután az év legjobb játékosa a Fülöp Istvánról, az év legjobb védője a Szathmáry Attiláról, a legtöbbet fejlődött játékos a Horváth Zoltánról, a legjobb utánpótlásedző pedig a Pető Lajosról elnevezett díjat kapja majd meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában