Egy pont a Vasas ellen

2021.12.12. 19:48

Jól kezdett az Ajka, de a vendégek egalizáltak

Ajka A 10. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn az FC Ajka-Vasas találkozón a labdarúgó NB II 20. fordulójában, vasárnap. A hazaiak sokáig szervezetten védekeztek, a második félidő második felében azonban a Vasas érvényesítette mezőnyfölényét és kiegyenlített.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az éllovas Vasast fogadta az FC Ajka az év utolsó játéknapján. Az ajkaiaktól bravúrra volt szükség a pontszerzéshez, főképp annak a fényében, hogy az utóbbi időben nem mutatott túl jó formát a társaság.

Heffler Tiborék négy bajnoki vívtak meg nyeretlenül, ezek közül kettő ráadásul olyan volt, amelyen mind a játék képe, mind a helyzetek alapján három pontot kellett volna szerezniük.

A gyenge helyzetkihasználás és a koncentráció hiánya miatt ebben az időszakban mindössze két ponttal gazdagodott az FC Ajka, amely a 11. helyről várta az összecsapást.

Az ötödik percben Gaál végzett el szabadrúgást a térfél közepéről, kissé jobbról, a rövid oldalon érkező Lehoczky Roland elé került a labda, a védők nem tudtak felszabadítani, az ajkai játékos egy méterről jobbal a léc alá helyezett, 1–0.

A 10. percben Csizmadia Zoltán találta el ballal, 15 méterről a jobb alsót, miután Tóth Gergely remekül gurított vissza neki, 2–0.

Száz százalékos volt a hazaiak helyzetkihasználása, amellyel leforrázták a Vasast.

Az éllovas birtokolta többet labdát, több pontrúgást is elvégezhetett, de az első 20 percben nem tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani.

A 23. percben Hinora 24 méterről, középről végzett el szabadrúgást, a labda elment a sorfal fölött, de nem okozott gondot Horváth Dánielnek.

Nem sokkal később, a másik oldalon Tóth Gergely lőtt nem sokkal a keresztléc fölé, majd Tajthy távoli próbálkozása után Uram vetődött, de csak biztosítania kellett, a labda a bal kapufa mellett suhant el.

 

Kuttor Attila a félidő hajrájában pályára küldte Radó Andrást, aki a 41. percben egy remek indítás után helyzetbe is került, de mielőtt befejezhette volna az akciót, elcsúszott.

A szünetre maradt a két gólos hazai előny.

Fordulás után meddő Vasas-fölény jellemezte a játékot. Az Ajka szervezetten védekezett, de a labdát nem tudta megtartani.

A 66. percben összejött a szépítés a vendégeknek. Elcsúszott az ajkai védelem, Márkvárt adott be jobbról pontosan, Feczesin Róbert öt méterről a kapu bal oldalába bólintott, 2–1.

Beszorult az Ajka, a vendégek a hazai 16-os előtt adogattak, idő kérdése volt, mikor tudnak a kapuba találni.
Ez a 79. percben történt meg, Radó bal oldali beadása Tarról a kapuba pattant, öngól, 2–2.

A Vasasnak megvolt a lehetősége, hogy bevigye a győztes találatot, de több találat már nem esett, osztoztak a pontokon a felek. 

FC Ajka-Vasas 2-2 (2-0) Ajka, 400 néző. V.: Derdák. FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Görgényi – Tajthy – Csizmadia (Stoiacovici, 80.), Lehoczky, Kenderes, Tóth G. (Sejben, a szünetben) – Gaál (Dragóner, 71.). Edző: Kis Károly. Vasas: Uram – Terbe (Radó A., 34.), Iyinbor, Litauszki, Silye – Sztojka (Hidi M., a szünetben) – Hinora (Vida, 80.), Márkvárt – Szivacski, Feczesin, Rétyi (Bobál G., a szünetben). Edző: Kuttor Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában