Aranyérmes tapolcaiak

2021.12.20. 14:40

Két tapolcai nevelésű vívó is hozzáadott a sikerhez

Két tapolcai nevelésű vívóval a soraiban nyert magyar bajnoki aranyérmet a Budapest Honvéd férfi párbajtőrcsapata.

Horváth Gábor

A honvédosok öröme, balról: Rédli András, Siklósi Gergely, Keszthelyi Zsombor és Berta Dániel

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Nagy csatában diadalmaskodott a Honvéd a férfi párbajtőrözők országos csapatbajnokságán. Hozzá kell tenni, hogy a Honvéd I., mert a fővárosi klub második számú csapata is ott volt a versenyben, sőt, nem csak ott volt, hanem a legjobb négy közé is jutott. Így történt ez a másik nagy vívó egyesülettel, a Vasassal is, a Vasas I. és II. szintén érdekelt volt az elődöntőben.

A finálét aztán a két egyes számú együttes vívta, és a Honvéd I. izgalmas küzdelemben múlta felül (38-36) a Vasas I-et. A győztes soraiban két tapolcai vívó vitézkedett Rédli András és Siklósi Gergely személyében, mellettük Berta Dániel és Keszthelyi Zsombor állt pástra, majd a dobogó legfelső fokára.

A Vasas II. szerezte meg a harmadik helyett, a Honvéd II. lett a negyedik.

A Balaton Vívóklub csapata (Csere Bence, Kaló Ádám, Király Mátyás, Mayer Botond) a tizedik pozícióban zárt, a Tapolca Vívóklub (Kovács Benedek, Kovács Dániel, Szabó Ádám) tizenkettedikként, a VESC (Imreh László, Szalay Károly, Tölgyesi Ákos) huszadikként végzett a 30 alakulatot felvonultató mezőnyben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában