Már nem fél kapura lőni

2021.12.02. 11:30

Ligetvári Patrikkal külön is foglalkozik Momir Ilics vezetőedző

– Nem a legjobb napot fogtuk ki Bukarestben, azonban csütörtökön minden erőnkkel azon leszünk, hogy kiköszörüljük a csorbát, és visszavágjunk ellenfelünknek – nyilatkozta lapunknak Ligetvári Patrik, a Telekom Veszprém balátlövője a Dinamo Bukarest elleni Bajnokok Ligája-ütközet előtt.

B. Virág Rita

Egyre jobb formában játszik az elmúlt időszakban Ligetvári Patrik (a labdával)

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Újabb fontos Bajnokok Ligája-találkozó vár a Telekom Veszprém alakulatára csütörtökön 18.45 órai kezdettel, amikor a román Dinamo Bukarest együttesét látja vendégül a Veszprém Arénában. A bakonyiak kisebb hullámvölgyből lábaltak ki, hiszen korábban nem várt vereséget szenvedtek Bukarestben (31-29), majd kikaptak a Motor Zaporizzsja otthonában is (29-27). A két kisiklást a veszprémiek a múlt héten már igyekeztek elfeledtetni, amikor az ukránoknak egy 36-29-es győzelemmel vágtak vissza. 

 

– Valóban, Bukarestben nem a legjobb napot fogtuk ki – emlékezett vissza Ligetvári Patrik a Romániában történtekre. – Őszinte leszek, a mérkőzés előtt egyáltalán nem erre számítottunk és nem így kalkuláltunk. Sajnos túl sok labdát eladtunkb és biztosnak tűnő ziccerek sokaságát hagytuk ki. Azonban a vereség tényén változtatni már nem tudunk. Természetesen szeretnénk kijavítani ezt a botlást. 

 

A válogatott balátlövő kitért rá, a Bukarest kifejezetten kellemetlen rivális, nehéz ellene játszani. A nyáron a spanyol edző és játékosok érkezésével sokat erősödött, egyáltalán nem szabad lebecsülni. Az sem véletlen, hogy a Kielce is vereséget szenvedett ott (32-29). 

 

– Mindenképpen szeretnénk visszavágni a Bukarestnek. Csütörtökön a szurkolóink támogatására is számítunk. Hálásak vagyunk nekik, hogy a járvány miatti szabályozások dacára hétről hétre mellettünk állnak, és ha kell, maszkban buzdítanak minket. Bízom benne, hogy segítségükkel újabb győzelmet ünnepelhetünk – hangsúlyozta Patrik. 

 

Az elmúlt időszakban egyre több lehetőséghez jut a várpalotai származású játékos, most már nemcsak védekezésben, hanem támadásban is mind több időt tölt a pályán. Legutóbb például a Budakalász ellen hétszer mattolta az ellenfél kapusát, de a Pick Szeged elleni rangadón is betalált kétszer. A Bajnokok Ligájában múlt héten a Motor ellen három gólt jegyzett. 

 

– Sokat számít, hogy érzem az edző bizalmát. Momo (Momir Ilics vezetőedző – a szerk.) mindennap külön foglalkozik velem, mutatja, mit hogyan kér, miként kell csinálni. Rengeteget tudok tőle tanulni, hiszen korábban ő is az én posztomon szerepelt. Örömteli, hogy valóban egyre többet számít rám. Kiélezett helyzetekben sem megy el az önbizalmam, bátrabban lövök, rutinosabbnak érzem magam. Persze nem elégszem meg ennyivel, szeretnék még jobbá válni – fogalmazott a balátlövő. 

 

A 25 éves játékos elmondta még, a csapat célja, hogy a téli szünetig hátralévő két Bajnokok Ligája-mérkőzésen, csütörtökön a Bukarest, majd jövő héten a Flensburg ellen négy pontot szerezzenek, és ezzel tartani tudják második pozíciójukat a bivalyerős csoportban. 

 

Egyre jobb formában játszik az elmúlt időszakban Ligetvári Patrik (a labdával)

Fotó: Balogh Ákos

A veszprémiek számítanak támogató közönségükre is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában