Ellopta a pontokat a Ferencváros

2021.12.04. 21:04

Megszakadt a Füred derbiken mutatott remek sorozata

Hatalmas csatában, egy góllal alulmaradt a Balatonfüredi KSE otthon a Ferencváros elleni rangadón a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Fotó: Balogh Akos

BKSE-FTC

32-33 (19-18)

Bsalatonfüred, 600 néző. V.: Paska, Vastag. Balatonfüredi KSE: Andó – Rodriguez 9, Malinovic 3, Németh B. 3, Topic 4 (1), Szöllősi B. 9 (1), Bóka 4. Csere: Bősz, Tóth M. (kapusok), Dénes, Kemény, Szmetán M., Szűcs B. Edző: György László.

Ferencváros: Zernovic – Bujdosó 3 (1), Ónodi 3, Debreczeni, Mikita 1, Füzi 7, Nagy B. 12 (4) Csere: Győri K. (kapus), Pordán, Kovacsics 3, Andelic 1, Bohács, Prainer 3. Edző: Horváth Attila.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 8/5.

Jól kezdett a Füred, amely irányította a Ferencváros elleni rangadó elejét, 5. perc: 4-2. A derbin a harmadik helyezett BKSE csapott össze a tabella negyedik pozícióját elfoglaló fővárosiakkal, látszott, érződött, hogy mindkét együttes rendkívül felkészült és elszántan vetette magát csatába.

A Balaton-partiak remekül teljesítettek eddig ebben a szezonban, az összes rangadón begyűjtötték a pontokat, György László legénysége egyedül a Telekom Veszprém és a Pick Szeged vendégeként maradt alul az NB I-ben.

Az FTC egyenlített, majd a 9. percben először a vezetést is átvette, 6-7. Andelic a 16. percben három gólra növelte a vendégek előnyét, 9-12. A 22. percben aztán ismét egyenlő volt az állás, a jól célzó Rodriguez alakította 14-14-re az eredményt. Fej fej mellett haladtak a csapatok a félidő hátralévő részében, Bóka az utolsó percben vezetést szerzett a házigazdának, amely így némi lélektani előnnyel vonulhatott pihenőre.

 

Fordulás után a felek másolták az első játékrészt, egyik együttes sem tudott meglépni a másiktól. A 34. percben például a BKSE vezetett (21-20), a 36. percben pedig 21-22-őt mutatott az eredményjelző. Nagy Bence és Kovacsics találatait követően aztán háromra nőtt a vendégek előnye, 42. perc: 23-26.

Kapaszkodott a Füred, de nem sikerült csökkentenie a különbséget, 24-28.

Rodriguez és Topic góljaival zárkóztak a hazaiak, majd Szöllősi Balázs volt eredményes és már csak egy találat volt a Balaton-partiak hátránya, 54. perc: 29-30.

Az 56. percben összejött az egyenlítés (30-30), ám Rodriguez újabb találatára Kovacsics gyorsan válaszolt.

A véghajrában Szöllősi, majd Topic is egyenlített, azonban szűk egy perccel a vége előtt az FTC büntetőhöz jutott, amelyet Nagy Bence értékesített. Volt még egy támadása a Fürednek a döntetlen kiharcolására, Németh Balázs lövését Győri hatástalanította, így a Ferencváros ellopta a pontokat a Füred otthonából. 

György László: - Jól játszott a Ferencváros, különösen támadásban. Nem nehéz megtalálni vereségünk elsődleges okát, nem tudtuk stabilizálni a védekezést, így szinte végig csak az eredmény után futottunk. A végjátékban volt esélyünk az egy pont megszerzésére, de hibáztunk, sajnos fontos meccset veszítettünk el, nagyon sajnáljuk.


Horváth Attila: - Nagyon jó meccset játszottunk. Tudtuk, hogy iszonyat nehéz Füreden nyerni, nekünk most sikerült, elsősorban azért, mert a csapat nagyon akart. Nem voltunk hibátlanok, de szinte végig uraltuk a mérkőzést. A szív vitte előre a csapatot, megérdemelten győztünk.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában