Egyetemi bajnok lett

2021.12.02. 08:00

Mérő Dominika folytatta az őszi remek sorozatát

Hatvankilencedik alkalommal rendezték meg az Őszi Spartacus Kupa tájfutóversenyt, amellyel párhuzamosan a magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokság is futott. A helyszín Gánt volt.

Horváth Gábor

Mérő Dominika (középen) kétszer is dobogóra állhatott az ob-n Fotó: VHS

Gánt Öreg-tölgyek nevű részén rendezték meg a 69. Őszi Spartacus Kupa kétnapos, nappali, egyéni nemzetközi versenyét, mellyel párhuzamosan bonyolították a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot is. 

 

A Veszprémi Honvéd SE-t képviselő Gaschler-Gyeviki Nóra beszámolójából megtudtuk, hogy a tipikus vértesi, középhegységi terep domborzata meglehetősen részletgazdag, az oldalak völgyekkel szabdaltak, néhol meredekek és sziklásak. A növényzet általánosan jól futható, a zártabb erdőkben előfordul sűrűbb növényzet is, a nyílt részek viszont mindenhol igen gyors futást tettek lehetővé. Az időjárás is kegyeibe fogadta a tájfutókat, így nem is maradtak el a jó helyezések. 

 

A tájfutók magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokságán 19 oktatási intézmény 72 hallgatója és 14 oktatója állt rajthoz az egyéni versenyen. A Veszprémi Honvéd SE (VHS) kiválósága, Mérő Dominika folytatta őszi remeklését, és meggyőző, hatperces fölénnyel nyerte el a bajnoki címet. Másnap a kétfős csapatok pontbegyűjtő versenyén Dominika párjával a Semmelweis Egyetem képviseletében 33 egység közül másodikként végzett, mindössze 16 másodperccel maradva el az első csapattól. 

 

Eredmények, magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokság, női bajnoki: 1. Mérő Dominika.

Mérő Dominika (középen) kétszer is dobogóra állhatott az ob-n Fotó: VHS

Férfi oktatói: 3. Barát János. 

Női oktatói: 7. Jankovics Hajnalka. 

Őszi Spartacus Kupa, N14: 5. Barát Jázmin, …7. Gaschler Janka, …15. Heizer Alíz. N16: 1. Lantai Lili, 2. Ódor Laura. N18: 3. Gaschler Emma, …8. Szalontai Sára, 9. Pegán Ágnes. 

N21A: 5. Lantai Boróka. N21B: 2. Csizmadia Ágnes. N21Br: 6. Mérő Edit, …14. Győri Tünde. N40: 6. Gaschler-Gyeviki Nóra. N45: 8. Széplaki Erika. N50: 6. Németh Zsoltné. N65: 8. Kunecz Rózsa. N70: 3. Komár Béláné. 

F16: 6. Blaskó Benedek, 7. Szalontai Soma, …11. Nagy Bence. F18: 8. Barát Miklós. F21Br: 2. Tóth Attila. M35Br: 10. Bálint Bence, …15. Marton Balázs, …18. Tömösközy Tamás, 19. Lantai Gyula. 

F40: 5. Vajda Zsolt. F45: 1. Molnár Zoltán. F55: 4. Prill László, …6. Takács Csaba. 

M65: 5. Horváth Tivadar. M70: 2. Bikki Sándor, 3. Bacsó Attila, …9. Andrási Lajos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában