Biztosan a felsőházban

2022.01.21. 21:01

A veszprémiek könnyedén győzték le hazai pályán az utolsó Kistarcsát

Bebiztosította felsőházi helyét a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal NB I-ben. A bakonyiak pénteken magabiztosan fektették padlóra hazai pályán a sereghajtót.

Horváth Gábor

Tatai József háromszor volt eredményes az összecsapáson

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Veszprém–Kistarcsa 5-2 (3-0)

Veszprém, 800 néző. V.: Hartung, Muhari, Róka. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Rutai, Serginho. Csere: Sárdi, Fridrich, Komáromi, Dorogi, Meczner, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt. Kistarcsa Futsal: Bohony – Gellérfi, Barabás, Kövesdi, Bita. Csere: Horváth B., Gregus, Mezőfalvi, Vadászi, Verhoczki, Puskás, Barabás, Czinege. Edző: Sohár Zoltán.

Utolsó hazai alapszakaszbeli mérkőzésére készült ebben a szezonban a Veszprém, amely remek formába került, három meccset húzott be egymás után, magabiztosan, s ezzel közel került ahhoz, hogy bebiztosítsa felsőházi helyét a rájátszásra. A bakonyiak hétfőn idegenben ütötték ki az egyik legnagyobb rivális Debreceni EAC-ot, ami óriási fegyvertény, ugyanakkor elveszítették egyik alapemberüket. Ahogyan arról beszámoltunk, Boromisza Dániel síp- és szárkapocscsonttörést szenvedett, rá hosszú hónapokig nem számíthat együttese.

A Kistarcsa különösebb teher nélkül készülhetett a veszprémi fellépésre, már korábban eldőlt, hogy az újonc biztosan sereghajtóként zárja az alapszakaszt, ezzel az alsóházban folytathatja szereplését. A kistarcsaiak talán ennek is köszönhetően felszabadultan játszottak az elmúlt időszakban, és meglepetésre két esélyesebb rivális ellen is pontot tudtak szerezni. Legyőzték a címvédő és éllovas Haladást, hétfőn pedig döntetlent játszottak a Berettyóújfaluval. Tették ezt otthonukban, vendégként már nem tudott ilyen bravúrokkal dicsekedni a sereghajtó, amely mind a nyolc idegenbeli bajnokiját elveszítette a szezonban.

A veszprémi játékosok Visszavárunk, Dani! feliratú pólóban vonultak pályára, és a nézőtéren több molinó is akadt, amely mielőbbi felépülést kívánva biztatta a bakonyiak súlyos sérülést szenvedett játékosát.

Kicsit álmosan kezdett a Veszprém, Spandlernek kétszer is védenie kellett. Mintha arra várt volna a házigazda, hogy a Kistarcsa hibázzon, abból pedig remekül lehet kontrát indítani. Ha így volt, bejött. A 2. percben Tatai és Pál passzolta ki könnyedén a vendégek fellazult védelmét, előbbi lőtt a hálóba, 1-0.

A 8. percben Tatai volt erőszakos és szerzett labdát, centerezését Rutai vágta kapásból a kistarcsai kapuba, 2-0.

Akadt egy vendégkontra is, Spandler azonban bravúrral hárította a ziccert. A 13. percben Serginhóék szépen játszották át az ellenfelet, Pál volt a befejező, 3-0.

A félidő hátralévő részében is uralta a játékot a Veszprém, amely további gólokat szerezhetett volna, de a Kistarcsa megúszta a helyzeteket.

A szünet után nem sokkal újra betaláltak a hazaiak, Rutai és Tatai játszott össze, a csapatkapitány második gólját jegyezte, 22. perc: 4-0.

A 25. percben már 5-0 állt az eredményjelzőn, Tatai verte meg könnyedén a védőket. A vendégeknél ekkor Bohony kapus volt a legveszélyesebb, szépen célozta meg saját hatosáról a hazai kaput, be is fért volna a labda, ha Spandler nem nyújtózkodik nagyot.

Jobbára macska-egér játékot láthatott nagyérdemű, amely remek hangulatot teremtett, de a hajrára összekapta megát a Kistarcsa és szépíteni tudott. A 37. percben Vadászi volt eredményes, a 40. percben pedig Gellérfi talált be, 5-2. A Veszprém ezzel bebiztosította felsőházi helyét a rájátszásban, a csapat a Berettyóújfalu otthonában zárja majd az alapszakaszt.

Fehér Zsolt: - Kicsit álmosan kezdtünk, de egy pillanatra sem forgott veszélyben a sikerünk. Elértük a célunkat, dicséret a játékosoknak, Boromisza Daninak ajánljuk a győzelmet.

Sohár Zoltán: – Papírforma eredmény született, a Veszprém sokkal jobb csapat nálunk. A hazaiak gyorsan padlóra küldtek minket, óriási bravúr, hogy a második félidő 2-2-re végződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában