Felkészülési mérkőzés

2022.01.23. 20:35

Ajkai döntetlen a Honvéd ellen

Döntetlent játszott az NB I-es Budapest Honvéd vendégeként az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata felkészülési meccsen szombaton. Másnap ismét pályán voltak Kis Károly tanítványai, akik vasárnap a Pápai Perutz FC-t fogadták.

Horváth Gábor

A szombati mérkőzésen Szarka Ákos (fehér mezben) szerzett vezetést

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az Ajka és a Honvéd a Honvéd-MFA Utánpótlásközpontban találkozott szombaton. Az első félidő nem hozott találatot. A szünet után Bardea piros lapot kapott, miután gólhelyzetben szabálytalankodott Dragónerrel szemben. Szarka értékesítette a büntetőt, három perccel később kiegyenlített a Honvéd. Az a Kovács Nikolasz volt eredményes, aki az előző szezonban kölcsönben az Ajkát erősítette. A Veszprém megyeiek vasárnap újrapályára léptek, az NB III-as Pápa Perutz FC-t fogadták. A találkozó 2-2-es döntetlent hozott.

Mind a négy találat az első félidőben született, a hazaiaknál Orosz és Csemer lőtt gólt, a vendégeknél pedig a korábbi ajkai csatár, Oláh László tudott duplázni.

Ez volt az FC Ajka csapatának utolsó edzőmeccse a 2022-es rajt előtt, a másodosztályú bajnokság január 30-án folytatódik, Heffler Tiborék a Siófok otthonába hivatalosak az év első játéknapján.

Eredmények: Honvéd–Ajka 1-1 (0-0). Budapest. V.: Zimmermann. Budapest Honvéd: Szappanos - Kovács N., Bardea, Baráth, Tamás K. - Nono (Irimiás, a szünetben), Petrusenko (Nagy G., 71.), Feledy (Benczenleitner, 71.) - Machach, Kerezsi (Lukic, 71.), Nagy D. (Banó-Szabó, 64.). Edző: Horváth Ferenc. Ajka: Horváth D. - Szűcs K. (Sejben, a szünetben), Heffler T., Görgényi, Présinger - Tajthy (Dragóner, a szünetben), Tóth G., Murka, Berzsenyi (Szarka, a szünetben), Kenderes, Gaál. Edző: Kis Károly.

FC Ajka–Pápai Perutz FC 2-2 (2-2). Ajka. FC Ajka: Szabados - Csizmadia (Ódor, 46.), Szűcs, Csemer, Rózsás (Lajtos, 65.) - Stoiacovici - Orosz (Szabó, 55.), Sejben, Berzsenyi (Puskás, 55.), Vizler - Dragoner (Rédling, 70.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában