Hihetetlen izgalmak az országos döntőben

2022.01.16. 17:05

A vasárnapi eseményekkel frissítve! Ezüstérmet szerzett a Noszlopy iskola csapata!

Rendkívül izgalmasan alakult a csoportkör és az azt követő keresztjáték a V-VI. futsal diákolimpia országos döntőjében, amelynek a hétvégén a megyeszékhely ad otthont. A két Veszprém megyei csapat azonos csoportba került.

Horváth Gábor

Fotó: Balogh Ákos / Napló

VASÁRNAP

Ezüstérmet szerzett a Noszlopy iskola csapata!

Vasárnap folytatta remek szereplését a Noszlopy iskola a V-VI. korcsoportos futsal diákolimpia országos döntőjében. A veszprémiek a küzdelmes és hosszú szombat után másnap a Kisvárdai SZC Ady Endre Technikum és Kollégium csapatával mérkőztek meg és nyertek 3-2 arányban.

Ezzel pedig a fináléba kerültek, ahol a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium volt az ellenfelük. A Március 15. úti sportcsarnokban rendezett összecsapás csak egy gólt hozott, ezt pedig a váciak szerezték, így az aranyérem is az övék lett.

A Noszlopy lett az ország második legjobb csapata a korosztályban, a harmadik helyet a Kecskeméti Katona József Gimnázium együttese szerezte meg.

Az ajkaiak a szombati eredmények után sikerrel kezdték a vasárnapi játéknapot, Zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium csapatánál bizonyultak jobbnak (4-2). Ez azt jelentette, hogy a kilencedik helyért küzdhettek meg, de alulmaradtak (0-2) Paksi Energetikai Technikum és Kollégium alakulatával szemben, így tizedikek lettek.

A fekete mezes Noszlopy a második helyig menetelt az országos döntőben 
Forrás: Balogh Ákos / Napló

SZOMBAT

A 12 csapatos országos döntő – amelynek a Március 15. úti sportcsarnok és a Noszlopy iskola csarnoka ad otthont - sorsolással kezdődött, a résztvevőket három tagú csoportokba osztották be. Sajnos a két Veszprém megyei alakulat, az Ajkai Bánki Donát Intézményegység, valamint a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium egy csoportba került.

A B jelű hármasban egyből összecsapott egymással az ajkai és a veszprémi gárda, a megyei rangadó a Noszlopy 1-0-ás sikerével ért véget. Az ajkaiak javítani tudtak a folytatásban, 3-2-re megverték a Kecskeméti Katona József Gimnázium együttesét. A csoportban aztán körbeverés alakult ki, a kecskemétiek 2-1 arányban jobbnak bizonyultak a Noszlopynál.

Tehát mind a három csapat három ponttal zárta a csoportkört, a jobb gólkülönbség rangsorolt, s ez alapján a kecskemétiek végeztek az első helyen, a Bánki Donát lett a második, a veszprémiek zártak harmadikként.

A csoportokból az első helyezettek automatikusan a középdöntőbe kerültek, a másodikak és a harmadikak úgynevezett keresztbejátszással döntötték el, ki csatlakozhat a csoportelsőkhöz.

Az ajkaiak sajnos vereséget szenvedtek (2-3) az A csoport harmadik helyén végzett Szekszárdi Garay János Gimnáziumtól. A Noszlopy viszont sikerrel járt, magabiztosan, 4-0 arányban fektette két vállra a Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola csapatát.

A veszprémiek nagyot csatáztak a C csoport első helyezettjével, Zalaegerszegi SZC Deák Ferenc Technikum alakulatával. A felek 3-3-ra végeztek, büntetőkkel a házigazda bizonyult jobbnak. Így a Veszprém versenyben maradt a legjobb helyezésekért.

A küzdelem vasárnap folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában