Rekordszámú nevezés

2022.01.04. 17:30

Futással zárták le az óévet Veszprémben

Nevezési rekordot hozott a huszonkettedik alkalommal megrendezett Szilveszteri futás, amit Kovács Tamás, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) londoni olimpikonja kiváló idővel nyert meg.

B. Virág Rita

A Szilveszteri futásra több mint 150-en jelentkeztek

Forrás: a szervezők

Tehel Tibor, a Szilveszteri futás főszervezője lapunknak elmondta, huszonkét éve, éppen 2000-ben kezdődött el az esemény története. Ahhoz képest igencsak kinőtte magát a program, hiszen az idén nevezési rekordot hozott, több mint 150-en indultak el a viadalon. Ráadásul ez volt az eddigi erőpróbák közül a legnívósabb is, hiszen Veszprém mindkét atlétanevelő egyesülete: a VEDAC és a Sportolj Velünk SE (SVSE) képviselői is rajthoz álltak.

Az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket, szinte tavaszi időben, 13-14 fokban rendezték meg a futást. Tehel Tibor megjegyezte, az útvonalat viszont idén megváltoztatják, mert a Budapest úton való átkelés nem ment zökkenőmentesen a mezőnynek.

A nap a gyerekfutamokkal indult, a különböző korosztályok számára más-más távokat jelöltek ki. Az 500 méteren a lányoknál Sas Noémi nyert, megelőzve Veingartner Emmát és Kovács Hannát. A fiúknál Zsebe Zétény volt a leggyorsabb, mögötte Kövesi Levente és Gunther Soma végzett.

Az 1000 méteres szakaszon a lányoknál Szemán Dorka, Meilinger Vivien és Kivon-Varga Fanni volt a sorrend, a fiúknál a Fábri Botond, Felber Csaba Simon Dominik hármas állhatott fel a dobogóra.

A nagyobb csemeték 1500 métert vállaltak, a lányoknál Szemán Kata kapta az aranyérmet, Esső Dóra második, Szekeres Hanna a harmadik lett. A fiúknál Furda Botond szinte egyszerre ért célba Balogh Attilával, őket Mireider Gergő követte.

Forrás: a szervezők

A felnőttekre 10 kilométeres táv várt. Óriási versenyt láthattunk a hölgyeknél: Gedra Szabina 39:35 perccel nyert, míg Szemán Kitti 39:37 perccel végzett a második helyen. A bronzérem Tóth Eszteré lett (40:46).

Az uraknál Kovács Tamás hatalmas tempót diktált, a londoni olimpikon végül 31:28 perccel ért célba. A dobogó második fokára Nick Márton állhatott fel (33:19), míg a harmadikként Honti Marcell zárt (33:26).

Forrás: a szervezők

Valamennyi célba érkezőt egy kis piknikre vártak a szervezők, és természetesen a szilveszteri koccintás sem maradhatott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában