Mozgás

2022.01.27. 13:00

Havas, fagyos időben tartottak jótékonysági futást Barnagon

Hetedik alkalommal rendezték meg a településen a hagyományos januári jótékonysági futást.

Horváth Gábor

Hideg, de csendes idő, emellett csodaszép környezet várta a résztvevőket Fotó: a szervezők

Az idei, a 7. Futós Morzsaparty & Jótékonysági éremgyűjtés a verseny előtti napon leszakadt hónak köszönhe­tően igazán különleges terepet biztosított a résztvevőknek. A szombati viharosabb időjárás másnapra megnyugodott, így csak a csúszós pályával kellett megküzdenie a szépszámú és nem kevésbé lelkes mezőnynek. 

Meleg éppen nem volt, néhány fokkal nulla alatt maradt a hőmérséklet, ennek ellenére akadt résztvevő, aki félmeztelenül futott, más pedig rövidnadrágban állt rajthoz. A legtöbben persze alaposan beöltöztek, és úgy teljesítették a szép környezetben kialakított pályát. 

A szervezők egy öt kilométer hosszú kört jelöltek ki a településtől délre, ezt lehetett lefutni egyszer, kétszer, háromszor, négyszer, vagy szabadon választva akár többször is. A nevezési díjból befolyt összeget a Balaton-felvidéki Nagycsaládos Egyesület Barnagon működő csoportja kapta, és a résztvevők a Kölykök A Hátsó Udvarból (KAHU) egyesületet is segíthették. 

A futás előtt és után a barnagi polgármesteri hivatalban melegedhettek és fogyaszthattak mindenféle finomságokat az indulók a remek hangulatú eseményen. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, a gyerekeknek 500 méteres futást rendeztek. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában