Sokat érhet az újabb siker

2022.01.21. 07:00

Hazai pályán folytatja az alapszakaszt a Veszprém

Utolsó előtti mérkőzésére készül az NB I-es futsalbajnokság alapszakaszában a Balaton Bútor FC Veszprém, amely ma a sereghajtót fogadja. A bakonyiak egy sikerrel bebiztosíthatják helyüket a felsőházban.

Horváth Gábor

A második helyen álló bakonyiak eltökélten készülnek a folytatásra is

Forrás: Penovác Károly/Napló

Eddig remekül hajrázik a Veszprém a bajnokság alapszakaszában, Fehér Zsolt legénysége könnyedén nyerte meg a legutóbbi három találkozóját. Kellett is a jó teljesítmény, mert az NB I-ben idén hatalmas a csata a felsőházba kerülésért.

Hétfőn Debrecenben emiatt nagyon fontos volt nyernie a Balaton Bútor FC-nek, amely könnyedén teljesítette a feladatot, 9-3-as, kiütéses vereséget mért a házigazda DEAC-ra. Sajnos a bakonyiak nem tudtak felhőtlenül örülni a sikernek, mert játékosuk, Boromisza Dániel súlyos sérülést szenvedett a meccsen. A csapat egyik alapemberének a síp-, és a szárkapocscsontja is eltört egy ütközésnél, azonnal meg is műtötték a debreceni kórházban, ahonnan a héten hazatérhetett gyógyulni, állapota a körülményekhez képest jó.

- Sokat készültünk a debreceni fellépésre, a játékosok minden utasítást betartottak, nagyarányú sikert arattunk, mégsem tudtunk önfeledten örülni - utalt Boromisza Dániel sérülésére Fehér Zsolt. A veszprémiek szakvezetője kérdésünkre elmondta: rettentő volt átélni a helyszínen, testközelből ezt a szörnyű esetet.

– Azonnal éreztük, hogy nagy a baj, mindenki sokkot kapott. Ha Évi (Provoda Éva, a csapat fizioterapeutája - a szerző.) nincs ott, mindannyian elvesztünk volna, neki volt lélekjelenléte, mondta, hogy mit tegyünk, miben segítsünk,  miközben Dani rettentő fájdalmakat élt át. Miután a mentők kórházba szállították, el kellett dönteni, mi legyen a folytatással. Életem legnehezebb néhány perce volt, a játékosok borzalmas lelkiállapotban várakoztak az öltözőben. Komoly érzelmi hullámvasútat éltünk át, a játékosaim hősök, hogy ilyen borzalmas esemény után így tudtak teljesíteni - fogalmazott

Fehér Zsolt, aki elmondta: a sérülés véletlen baleset volt, azonban a pálya borítása igenis okolható érte. Nem véletlen, hogy tavaly egy másik veszprémi, Komáromi Péter bokája is Debrecenben tört el. – Felháborító, hogy engedélyezik ezen a borításon a játékot, a talaj kemény és rettenetesen tapad, ez pedig balesetveszélyes - tette hozzá.

Megtudtuk, Boromisza Dániel felépülése nagyjából 6-9 hónapig tarthat. Fehér Zsolt kiemelte, Dani kiemelkedő sportoló és erős személyiség, biztos benne, hogy a lehet leghamarabb visszatér a csapatba.

A Veszprém ma azt a Kistarcsát fogadja, amely ugyan sereghajtó, ám az utóbbi időszakban több bravúrt is bemutatott. Hétfőn döntetlent játszott a szintén a felsőházi helyek egyikéért küzdő Berettyóújfaluval, azelőtt pedig két vállra fektette a címvédő és listavezető Haladást.

- Nem számolgatunk, a célunk az, hogy mind a két hétralévő meccsünket megnyerjük. Először a Kistarcsára kell koncentrálnunk. Ha otthon tartjuk a három pontot, óriési lépést teszünk célunk elérése felé - jelentette ki a vezetőedző.

A Veszprém–Kistarcsa mérkőzés ma 18.30-kor kezdődik. A bakonyiak az alapszakasz utolsó fordulójában, január 31-én a Berettyóújfalu otthonában lépnek pályára.

Az NB I állása két körrel az alapszakasz vége előtt: 1. Haladás 33 pont, 2. Veszprém 29, 3. Újpest 29, 4. Aramis SE 28, 5. Kecskemét 28, 6. Berettyóújfalu 27, 7. DEAC 26, 8. Nyírgyulaj 15, 9. TFSE 12, 10. Kistarcsa 5.

Az első öt helyezett a felsőházban folytathatják, a többiek az alsóházba kerülnek a rájátszásban.

A 17. forduló további programja, szombat, 19.00: Újpest–Aramis. Vasárnap, 20.00: Haladás–Berettyóújfalu. Hétfő, 18.00: Nyírgyulaj–DEAC, 19.00: Kecskemét–TFSE. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában