Balaton Bútor FC Veszprém

2022.01.28. 21:06

Izgalmas utolsó forduló a futsal NB I-ben

Bár a Veszprém már biztosan felsőházas a futsal NB I-ben, mégis maradt tétje az alapszakasz utolsó fordulójának. A hétfői játéknapon a bakonyiak akár még az első helyet is megszerezhetik, de nem lesz könnyű dolguk, mert a rivális hazai pályán az életéért küzd.

Horváth Gábor

A veszprémiek (a képen Serginho) elsők és ötödikek is lehetnek Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Az MVFC Berettyóújfalu otthonában zárja az alapszakaszt a  a futsalélvonalban. Fehér Zsolt együttese jelenleg második a tabellán, és már biztosan a felsőházban folytathatja szereplését, az utána következő alakulatok (szám szerint öten) mind ezért küzdenek. 

 

A felsőházi rájátszás eléréséhez az első ötben kell végezni, a veszprémiek az eredmények alakulásától füg­gően még lehetnek elsők, de akár az ötödik pozícióig is visszacsúszhatnak. Ha az utolsó körben nyer a csapat, biztosan nem lesz rosszabb másodiknál, és a listavezető Haladás botlása esetén még akár elsőként is végezhet az alapszakaszban. Nézzük a rivális Berettyóújfalut, amely nem fut igazán jó szezont, de a múlt heti, Haladás otthonában aratott sikerével a saját kezébe vette a sorsát. Amennyiben legyőzi a Veszprémet, biztosan felsőházas. Ez azt jelenti, hogy a hazaiak nagyon motiváltan lépnek majd pályára, hiszen óriási blama lenne számukra, ha többszörös bajnokként és kupagyőztesként csak az alsóházban szerepelhetnének. 

 

Ugyanakkor a bakonyiak is motiváltak lesznek, ugyanis a helyezések sorsa sem lé­nyegtelen. A rájátszásba pontokat visznek magukkal a csapatok: az alapszakaszgyőztes hat pontot, a második négyet, a harmadik kettőt, a negyedik egyet, míg az ötödik egyet sem. 

 

A két együttes rendre nagyot csatázik egymással, emlékezetes volt a tavalyi Magyar Kupa-finálé, amelyet ráadásban a Veszprém nyert meg. Az őszi bajnokin viszont a Berettyóújfalu volt a jobb, októberben a vendégek 3-2-re nyertek a királynék városában. 

 

Az utolsó forduló párosításai és programja, hétfő, 18.30: Berettyóújfalu–Veszprém, Aramis–Kecskemét, DEAC–Újpest, 19.30: Kistarcsa–Nyírgyulaj, 20.30: TFSE–Haladás. 

 

A bajnokság állása: 1. Haladás 33 pont, 2. Veszprém 32, 3. Újpest 32, 4. Kecskemét 31, 5. Berettyóújfalu 30, 6. DEAC 29, 7. Aramis SE 28, 8. Nyírgyulaj 15, 9. TFSE 12, 10. Kistarcsa 5. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában