Kézilabda NB I

2022.01.05. 15:00

Izlandi csapat ellen is gyakorol a Balatonfüredi KSE

Elkezdte téli felkészülését a kézilabda NB I-ben szereplő Balatonfüredi KSE, amely négy válogatott játékost nélkülöz a következő hetekben. A csapatra négy felkészülési meccs vár.

Horváth Gábor

Varga Márton felépült, újra a társaival készül

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az élvonal tabellájának harmadik helyén álló balatonfürediek a magyar nemzeti együttesbe három, Bosznia-Hercegovina válogatottjába pedig egy játékost adnak. A csapatok a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra készülnek, a kontinenstorna jövő csütörtökön rajtol. A magyar alakulatot Bóka Bendegúz, Topic Petar és Rodriguez Pedro erősíti a fürediektől, a bosnyákoktól pedig Dejan Malinovic kapott meghívót.

Jó hír, hogy a Balaton-partiak ismét számíthatnak az ősszel sokáig sérült átlövőjükre, Varga Mártonra. A BKSE a 2022-es év első tétmeccsét február ötödikén játssza, aznap a Komlót fogadja. Addig négy felkészülési találkozó is vár a csapatra. Az egyesület tájékoztatása szerint először, január 14-én pénteken a Csurgó lesz az ellenfél, január 19-én, szerdán az izlandi KA Handball, január 20-án, csütörtökön pedig a Kecskemét. Mind a három mérkőzést Balatonfüreden rendezik. Az utolsó edzőmeccset január 26-án, szerdán vívja György László alakulata, amely Dabason lép pályára.

Tavasszal kemény bajnoki menetelés vár a fürediekre, akik esélyesként pályáznak a bronzéremre. A BKSE a Szeged és a Telekom Veszprém mögött állva három pontos előnnyel rendelkezik a negyedik FTC előtt. Az NB I-es küzdelem mellett ott lesz még a Magyar Kupa is, amelyben tavaly harmadik lett a gárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában