Ötkarika

2022.01.27. 14:35

Kónya Ádám második olimpiája

Január 30-án utazik Pekingbe Kónya Ádám sífutó, megyénk egyetlen téli olimpikonja, aki immáron második ötkarikás szereplésére készül.

Horváth Gábor

Kónya Ádám

Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság

A Veszprémi Sí Egylet kiválósága három számban is megméretteti magát a 2022-es téli olimpián. Sprintben, klasszikus 15 kilométeren, illetve 50 kilométeren is rajthoz áll.

Kónya Ádám lapunknak elmondta, január 30-án utazik Pekingbe – isztambuli átszállással - edzőjével, testvérével, Kónya Bálinttal. Megtudtuk, az idei téli olimpián a sportolók három faluban lesznek elszállásolva, az övék integy három órányi autóútra van a kínai fővárostól, nagyjából 1600-1700 méteren.

A balatonalmádi sportoló – akivel hamarosan egy hosszabb beszélgetést is közlünk - február 8-án, 11-én és 19-én versenyez majd az olimpián.

Kónya Ádám négy évvel ezelőtt Veszprém megye első téli olimpikonjaként szerepelt a dél-koreai Pjongcsangban.

A 2022-es téli ötkarikás játékokon összesen 14 magyar sportoló vesz részt. A pekingi olimpia megnyitóját február 4-én tartják, az esemény február 20-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában