A vége izgalmas lett

2022.01.24. 22:15

Nagyon fontos volt ez a győzelem a veszprémi csapatnak

Bár már húsz ponttal is vezetett a Veszprém, végül igencsak szoros győzelmet aratott a TF-Budapest ellen a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Szabó Péter újfent csapata egyik vezére volt Fotó: veszpremkosar.hu

Veszprém KK–TF-BP SE 97-95 (30-19, 23-16, 25-27, 19-33) 

Veszprém, 160 néző. V.: Tóth K., Kapusi, Magyari. Veszprém Kosárlabda Klub: Horváth 10/6, Dancsecs 15/9, Tóth 26, Szabó 29/9, Birkás 5/3. Csere: Füzi 5, Glatz 7/3, Osztoics. Edző: Zeljko Lukajic. TF-Budapest SE: Korompai 6/3, Oroszi 11/3, Tichov 24/3, Nagy 10/6, Simon 17/9. Csere: Gémes 2, Szántó 21/6, Bálint, Tóth 4. Edző: Beák Gábor. 

Villámrajtot vett a Veszprém, és a 3. perc végén már 10-3-ra vezetett. A házigazda jól védekezett, így egy újabb remek szériával 17-5-re ellépett. Ezt a különbséget a Veszprém a negyed végéig tartani tudta. 

Tóth N. közelije vezette fel a második játékrészt, majd Oroszi szépített. A VKK a magabiztos előny dacára tovább termelte a pontokat, Glatz kosarai után Szabó triplájával már 39-23-ra állt a meccs. Sőt, Dancsecs öt pontjával húsz pont fölé nőtt a különbség (45-23). Négy perc után talált be újra a TF, ám továbbra is a Veszprém akarata érvényesült (53-35). 

A nagyszünet után Simon triplájával zárkózott a TF, szerencsére azonban Horváth Ákos azonnal hármassal válaszolt. Tóth N. palánk alatti kosarával pedig ismét húsz pont volt a két fél között (58-38). Szántó és Tichov pontjaival faragott hátrányán a fővárosi alakulat (58-44), azonban Glatz trojkájával ismét tetemesre hízott az előny. A 24. percben Dancsecs hármasát jegyezhettük fel, 66-46-nál semmi nem utalt arra, hogy a TF akár közelebb is zárkózhat. Szinte folyamatosan húsz pont körüli volt a Veszprém fórja, és bár a negyed végén egész pályás letámadásra váltottak a vendégek, így sem tudtak jelentősen faragni a hátrányukon (78-62). Mindezek tükrében nyugodtan kezdhette meg a záró felvonást a VKK, azonban a TF agresszív játékára három percig nem volt válasza. Lukajic edző 78-68-nál kért időt. Tichov újabb pontjaival már 78-71-re zárkózott fel a rivális. Füzi kosara kellett, mint egy falat kenyér, ám nem dőlhettünk hátra, Tichov hármasával hat pontra olvadt a bakonyi előny (80-74). Izgalmas percek következtek, a vendégek közül többen is belőtték magukat a hármas vonalról, míg a hazaiak egyre idegesebbé váltak, és mind több hiba csúszott a játékba. Szabó és Tóth N. kosarai némi megnyugvást jelentettek, ám Nagy S. hármasával megint vérszemet kapott az ellenfél (92-87). Dancsecs pontosan célzott távolról, a túloldalon Szántó és Si- mon volt eredményes (95-91). Az utolsó másodpercekben Horváth Á. büntetőzött pontosan, majd Oroszi hintett egy újabb hármast. Szerencsére több idő nem maradt, így a végére indiszponálttá vált Veszprém örülhetett. 

Zeljko Lukajic: – A TF egyik erőssége az indítás, első és második hullámban egyaránt nagyon jó megoldásokat láthattunk. Tichov Dominik pedig kimondottan gyors játékos, aki ráadásul remekül érti a kosárlabdát. A támadólepattanók miatt sok problémát okozott nekünk ellenfelünk. A harmadik és negyedik negyedben a nehézséget az okozta számunkra, hogy híján vagyunk az ilyen szinten bevethető játékosokban, és a többiek elfáradtak. Nagyon fontos volt ez a győzelem számunkra. Holnaptól pedig azon is dolgozunk tovább, hogy új játékost szerződtessünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában