Kosárlabda

2022.01.31. 13:57

Nem tudták átlépni saját árnyékukat

Nagykőrösön sem szakadt meg a Conoil Pápa KC hetek óta tartó hullámvölgye, a pápai kosárcsapat az NB I/B-s pontvadászat piros csoportjában sima vereséget szenvedett, hétre növelve nyeretlenségi sorozatát.

Napló

A pápaiak legközelebb hazai környezetben szerepelnek, a Pécset fogadják Fotó: Penovác Károly/Napló

Nagykőrösi Sólymok KE–Conoil Pápa KC 95-72 (22-23, 26-15, 24-12, 23-22)

 

Nagykőrös. V.: Gál, Varga, Vadász. Nagykőrös: Lakosa 22/9, Molnár 15/3, Mester 12/6, Mácsai 12, Timkó 8. Cserék: Kakulya 7/6, Fehér 4, Molnár 5, Rozs 5, Kónya 2, Jókai 2, Kocsis 1. Edző: Kovács Sándor.

Conoil Pápa KC: Sonyák 25/18, Murai 7, Koma 12, Varga B. 5, Németh 16/9. Cserék: Hódi, Horváth A. 5/3, Erdei, Lintner, Kocsis 2, Kovács, Szabó. Edző: Vajda Balázs.

 

A felek októberi találkozásakor 106-95-ös hazai győzelem született, ezt az eredményt látatlanban elfogadták volna a feldobás előtt a pápaiak, akik hiába javultak játékban az elmúlt hetekben, ez a TF és a Veszprém ellen eredményben még nem mutatkozott meg.

 

A feldobás után szorosan alakult az első tíz perc, szinte végig a vendégek vezettek, igaz nagyobb különbséget nem tudtak kiharcolni Sonyákék, akik minimális előnnyel mehettek az első pihenőre (22-23). A második felvonásra rendezték a sorokat a „Sólymok”, fokozatosan átvették az irányítást, 36-36 után egy 10-0-s rohamot produkáltak, ami megnyugtatta a Lakosa vezette hazaiakat, ezt az előnyt sikerült megőrizni a nagyszünetig (48-38). Lakosa és Molnár duplájával indult a harmadik etap, Vajda edző rögtön időt is kért, ami nem hozta meg a remélt javulást, a vendéglátók jó védekezéssel és pontos támadásokkal hamar húsz pontra hizlalták előnyüket, innentől kezdve pedig csak a győzelem mértéke volt kérdéses, harminc perc után Mester triplájával alakult ki a 72-50-es eredmény. Az utolsó felvonásban tovább gyarapodtak a pápaiak gondjai, a házigazdák 8-0-val kezdtek, amivel harminc egységnyire duzzadt a fórjuk (80-50), amiből 23 megmaradt a mérkőzés végét jelző dudaszó pillanatáig.

 

Kovács Sándor: – A kötelezőnek mondott mérkőzés mindig nehezebb, ez is egy ilyen kategória volt, sokáig kiélezett meccset is játszottunk a pápai alakulat ellen. Örülök neki, hogy az első félidő után a védekezésünk feljavult.

 

Vajda Balázs: – Nagyon sajnálom, hogy egyáltalán nem tudtunk felnőni egy NB I/B-s mérkőzés színvonalához, így lényegében egy nagyon magabiztos hazai siker született. Az első negyedet leszámítva éppen azt a játékot játszottuk, ami a Nagykőrösnek kedvezett, és sem mentálisan, sem fizikálisan nem tudtunk átlendülni a saját árnyékunkon.

 

A pápai alakulat február 7-én 17:45-ös kezdéssel a Pécset fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában