A Vasast fogadják holnap a fürediek

2022.01.20. 07:00

Tovább folytatódik a harc az Extraligában

A Szent Benedek Röplabda Akadémia nehéz mérkőzés elé néz, pénteken 17 órakor az Extraliga alapszakasz második körének első bajnoki mérkőzését játssza hazai pályán a Vasassal.

Gunther-Nyitrai Kriszta

A Szent Benedek remekül kezdte a szezont

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Másfél hónap telt el az SZBRA utolsó bajnoki mérkőzése óta, az alapszakasz első köre lezárult, de decemberben és januárban sem pihentek a lányok, az MVM Magyar Kupában meneteltek előre. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjét novemberben a veszprémiekkel, a decemberi negyeddöntőt az UTE-val játszották, majd januárban az elődöntőn a tavalyi bajnok és kupagyőztes Nyíregyházát fektették két vállra. 
– A rövid karácsonyi szünetet követően a felkészülés nem volt zökkenőmentes, betegségek nehezítették a munkát. Most sem teljes a keretünk, de gőzerővel készülünk a második kör megmérettetéseire – fogalmazott Komáromi Sólyom Csilla, a klub operatív vezetője. 
Nagyon nehéz mérkőzéssel kezdődik az alapszakasz második fele, egyből a Vasas ellen lépnek pályára, akik a pihenőidő alatt kellően megerősödtek, több játékost is igazoltak. – Elég új csapatuk van, de már jól látszik, hogy összeértek a játékosok, valamint az újakat is jól sikerült integrálni az együttesbe – tudtuk meg az operatív vezetőtől. – Hiányos kerettel, de elszántan vágunk neki a rangadónak. Bleicher Réka és Baksa Panna már visszatérő ágon van. A cserejátékosok is bizonyítottak, hogy nem véletlenül vannak a keretben, mindenki megállta a helyét a kupameccseken is. 
Arra a kérdésünkre, hogy változtak-e a kitűzött célok az eddigi parádés szereplésük fényében, Csilla elmondta: – Az első négy helyezett között szeretnénk zárni az alapszakaszt, hogy így indulhassunk neki a rájátszásnak. 
Az alapszakasz végén a Szent Benedek Röplabda Akadémiára még vár az MVM Magyar Kupa döntője, melyet a Swietelsky Békéscsaba–Vasas Óbuda februári párharc győztesével játszik majd márciusban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában