Rangadó következik

2022.02.26. 07:00

A Perutzot fogadja az NB III-ban a Balatonfüred

Hat veretlenül megvívott bajnokit követően Füredre utazik a Perutz FC, mely az NB III-as labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a Balatonnál is folytatná jó sorozatát.

Juhász-Léhi István, Napló-információ

A Perutz FC Pápa (fehérben) remek formát mutatott tavasszal

Forrás: Penovác Károly/Napló

Idén a Komárom elleni döntetlent követően a Tatabányát magabiztosan győzte le a Weit­ner-legénység. 0-0-s első fél­idő után az utolsó húsz percben négy gólt láttak a nézők, a 72. percben Márton ­Adrián szerezte meg a pápaiaknak a vezetést, majd büntetőből Oláh László duplázta meg az előnyt. Előbb Farkas szépített, a 3-1-es végeredményt Mogyorósi Bálint állította be, aki pályára lépése után tíz perccel talált az ellenfél hálójába. 

– A Tatabánya elleni meccsen sokkal jobban játszottunk, mint az előző fordulóban – emlékezett vissza a húszéves PELC-nevelés, Mogyorósi Bálint. – Sok párharcot nyertünk és sok helyzetet is ki tudtunk alakítani, ami szerencsére ezúttal gólokkal is párosult. 

Bálintnak azért is különleges volt ez a találat, mert ezzel az első gólját is megszerezte az NB III-ban. 

– Egy kontratámadás végén Nagy Zalán továbbította hozzám a labdát, és egy cselnek köszönhetően már csak a kapus állt velem szemben, majd a rövidbe lőttem. Jó érzés volt betalálni, a jövőben is igyekszem élni a lehetőségekkel és bízom benne, tovább tudom gyarapítani góljaim számát. 

Az elmúlt fordulóban hosszú negatív sorozata szakadt meg a füredieknek, akik Sopronban 2-1-re győztek, megszakítva október 3-a óta tartó nyeretlenségi szériájukat. Ősszel 1-0-ra nyertek Borgulya István játékosai, így van miért visszavágniuk a pápaiaknak. 

– Bízom benne, hogy tudjuk folytatni jó sorozatunkat – mondta a Perutz edzője, Weit­ner Ádám. – A Balatonfüred múlt héten értékes idegenbeli győzelmet aratott, ami biztos feldobja őket, és még nagyobb önbizalommal lépnek majd pályára. Mi is reménykedünk a jó eredményben, elindultunk egy úton, a sok új játékosnak még össze kell szoknia, minden szezonban fontos a jó kezdés, egy döntetlen és egy győzelem után ezúttal idei első idegenbeli bajnokinkon tehetünk efelé egy újabb lépést. 

A pápaiaknál Zsirai Martin letöltötte eltiltását, Németh Bence is visszatért, Szilágyi Adrián és Szalai Csaba viszont továbbra is sérült. A találkozót vasárnap 14 órától rendezik a balatonfüredi sporttelepen. 

A piros-fehér együttesnek legutóbb végre kijött a lépés, hiszen nagyon fontos három pontot zsebeltek be Sopronban, viszont a Pápának is jól fut a szekere, ugyanis régen nem szenvedtek vereséget. Borgulya István, a fürediek edzője ott folytatná csapatával, ahol Sopronban, a második félidőben abbahagyta. 

– Minden mérkőzés és pont nagyon fontos számunkra – jelentette ki. – Most kezd összeállni a csapat, kezdünk kiegyenesedni. Úgy érzem, Sopronban már látszott, hogy mit szeretnénk. A keretből szerencsére egyre több játékosra számíthatok. Bízom benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre összecsiszolódik a gárda. Természetesen pontokat szeretnénk gyűjteni vasárnap is. 

Az edző beszélt arról is, hogy az előző fordulóban tudásban, akaratban és mentalitásban is az ellenfél fölé kerekedtek, ráadásul a második félidőben nagy erőket mozgósítottak a bennmaradásért, aminek meg lett a gyümölcse. 

– A hazai pálya mellettünk szólhat, ám nem mindegy, milyen focival örvendeztetjük meg szurkolóinkat – mondta Borgulya István, aki természetesen feltérképezte az ak­tuális ellenfelet, azonban a saját, épülő csapata most különösen fontos számára. 

Hangsúlyozta: mindenképpen szeretnének a hazai mérlegükön javítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában